Dunaújváros

2022.06.08. 21:43

Akrobatikus elemek és érmek sokasága a gumiasztalosoktól

A gumiasztalosok versenyszezonjának idei első megmérettetése volt a DKSE-­MVM Kupa, amelyet május utolsó napjaiban rendeztek meg a tornacsarnokban.

Morva Dávid

Remek hangulat és elképesztő „légi parádé” volt a tornacsarnokban. Ott tartották ugyanis a DKSE-­MVM Kupát, amely rendhagyó módon az idei első erőpróba volt a gumiasztalosok számára. 
A programban két versenyszám szerepelt: a gumiasztal és minitrampolin. Az előbbiben 28, utóbbiban 23 versenyző mérte össze tudását, az ország három klubjából, a házigazda egyesület mellett az UTE és a Hevesi SE sportolói mutatták meg tudásukat versenykörülmények között. 

A dunaújvárosiak nem nagyon adták ki kezükből a dobogós helyeket, kilenc első és négy második helyet szereztek Fotó: DKSE

A dunaújvárosiak „rossz” házigazdának bizonyultak, ugyanis a két kategóriában összesen kilenc elsőséget és négy második pozíciót szereztek. Ilyen szereplés után nem csoda, hogy Halász Tibor edző, aki egyben a Magyar Torna Szövetség gumiasztalszakágának vezetője is, elégedett volt a versenyt követően. 


– Ezt az eseményt már 2010 óta rendezzük meg. Szerencsére mondhatom, hogy a lelkesedés és a jó hangulat a kezdetektől fogva remek. Edzők és versenyzők egymást segítve, egymásnak szurkolva élvezik ilyenkor a napot. Szakmai szempontból elmondhatom, hogy színvonalas produkciókat és gyakorlatokat láthattunk, nemcsak a válogatott versenyzőktől, hanem a többiektől is. Ami, tekintve, hogy ez volt az év első versenye a sportágnak, kissé meglepő, ám de örömteli volt. Határozott fejlődést lehetett tapasztalni a korábbi évekhez viszonyítva. A Covid időszakot követően ez mindenképpen előre mutató a sportág jövőjét illetően – fogalmazott értékelőjében a szakember. 
 

A dunaújvárosiak eredményei, gumiasztal. 
1. helyezettek: Varga Máté, Gaszler Zoé, Vén Levente, Bába Lora, Kovács-Bokor Luca, Vincze Ákos. 2. helyezettek: Bognár Samu, valamint Takács Amélia. 
Minitrampolin. 1. helyezettek: Varga Máté, Szabó Níla, Kovács-Bokor Luca. 2. helyezettek: Vén Levente, valamint Farkas Zita. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában