Dunaújváros

2022.05.24. 20:44

Egyre jönnek a finnek

Agárdy Csaba

Az új szerzemény: Joel Lammi ponterős védő Fotó: DAB

Beindult a finn vonal a Dunaújvárosi Acélbikák háza táján. Először az Erste Liga csapathoz szerződtetett a DAB vezetése Finnországból vezetőedzőt Niko Eronen személyében. Ő néhány nap alatt három játékost is hozott magával hazájából. Először a 19 éves kapus, Juuso Kaarna érkezett Dunaújvárosba, majd a 23 éves csatár, Olli Valtola döntött a DAB mellett. Őt követte a 22 éves ponterős védő, Joel Lammi. Mindketten a finn másodosztályú TUTO Hockey csapata mezét cserélték le az Acélbikák szerelésére. 
Az sem mellékes, hogy mindketten turkui születésűek, és a finn jégkorong egyik legpatinásabb (tizenegyszeres bajnok) klubjában, a TPS-ben nevelkedtek. Ott, ahonnan olyan világsztárok, NHL-klasszisok kerültek ki, mint Sako Koivu, Mikko Koivu, Jere Lehtinen vagy éppen Mikko Rantanen, hogy csak néhány nevet említsünk meg. 
Vagyis két olyan jégkorongozó folytatja pályafutását Dunaújvárosban, akik a TPS utánpótlásában világszínvonalú képzést kaptak, hiszen egészen junior korukig ott játszottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában