A költészet hangja és varázsa

2024.04.16. 10:00

Vesztergám Miklós könyvbemutatója és tárogatószólója

A magyar költészet napja alkalmából különleges eseményre kerül sor 2024. április 12-én, a kulcsi polgármesteri hivatal dísztermében, amelyre minden költészet iránt érdeklődőt szeretettel vártak a szervezők.

Török Tímea

Vesztergám Miklós könyvbemutatót és dedikálást tartott Kulcson, a polgármesteri hivatal dísztermében

Fotó: Török Tímea

Az esemény főszereplője Vesztergám Miklós író volt, aki nem csupán könyveit mutatta be és dedikálta az érdeklődőknek, hanem csodálatos tárogatójátékával is elkápráztatta.

A költői, írói alkotások napjának tiszteletére és összegyűlve, Vesztergám Miklós az előadásában megosztotta inspirációt, és alkotógondolatait a Szent Korona-tannal foglalkozó író megnyilvánulására. A résztvevőknek lehetőségük nyílik közvetlenül beszélgetni az íróval, megkérdezni az alkotói folyamatokról, valamint részletesen megismerni a könyveit.

A rendezvény különlegességét a tárogatójáték adja, amely a magyar népzenében mélyen gyökerező hagyományt idézi meg. A hangszer virtuóz Vesztergám Miklós előadása olyan élményt nyújtott, amely mélyen megérintette a hallgatókat.

Az esemény minden költészet szerelmese számára kihagyhatatlan lehetőség volt, hogy közösen ünnepeljék a magyar költészetet, megismerjék Vesztergám Miklós műveit, és együtt élvezhessék a tárogató varázsát. Aki most lemaradt erről a csodás muzsikáról, annak érdemes lesz a júniusi Duna menti Nyugdíjas Találkozóra ellátogatni majd. Mert a tervek szerint a találkozón is fel fog lépni a művész. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában