Record Store Day

2024.04.18. 18:00

Lemezboltok Napja élőzenével, különleges kiadványokkal

Idén már ötödik alkalommal kiemelt rendezvény a Lemezboltok Napja (Record Store Day) Dunaújvárosban is, mégpedig a 777 Zeneboltban. Különleges kiadványok és élőzenés koncert várja az érdeklődőket.

Balla Tibor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A nehézségekkel küszködő független lemezboltok fennmaradása érdekében 2007 óta rendezik meg a Record Store Dayt (RSD). A kezdeményezés az Egyesült Államokból indult; Magyarországról először 2010-ben a Wave és a Musicland lemezbolt csatlakozott a kezdeményezéshez. A lemezkiadók és az előadók minden évben világszerte különleges fizikai hanghordozókkal készülnek erre a napra. Az RSD-t harminc ország mintegy ezer boltjában tartják, a vinyl reneszánszának köszönhetően a résztvevő üzletek száma Magyarországon évről évre nő, egyre több hazai hanglemezbolt kapcsolódik az eseményhez, a tavalyi nyolchoz képest idén már 10, többek közt a dunaújvárosi 777 Zenebolt is.

Április 20-án várnak mindenkit különleges kiadványokkal, akciókkal Dunaújvárosban, a 777 Zeneboltban is. A Lemezboltok napja alkalmából egy fiatal lányokból álló zenekar koncertje lesz az idei élőzenés műsorszám zeneboltban április 20-án szombaton 16 órától. Ők feldolgozásokból álló műsorral készülnek, saját átiratukban és hangszerelésben adják elő a már jól ismert dalokat. A lányok már kiskoruk óta együtt zenélnek, osztálytársakból, barátokból alakultak zenekarrá.

Fiatal koruk ellenére olyan előadók is szerepelnek a repertoárban, mint  John Lennon, az Oasis, a Kispál és a Borz és hasonlók. A formáció tagjai: Csibri Réka (fuvola, ének), Simon Tulipán (fuvola, ének), Király Izabella (zongora, ének), Toponáry Sára (gitár, ének).

Az erre az alkalomra időzített kiadványok, amik az eseményen megvásárolhatók: Fekete Jenö - sárarany című LP-je, Pogár László - Sívó Dániel - Equinox című 7" LP-je, Cserháti Zsuzsa - Hamu és Gyémánt című LP-je, Dope Calypo - Giddy Up című LP-je, az Ivan & the Parazol - Mode Bizarre című LP-je.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában