Gazdaság

2024.05.01. 17:00

Új hitelprogram indul a cégeknek

Ezzel a a jó hírrel posztolt közösségi oldalán dr. Mészáros Lajos, térségünk országgyűlési képvidelője.

Duol.hu

napelem illusztráció

Fotó: pixabay

A GINOP Plusz program I. kereten belül a kormány a következő időszakban 155,4 milliárd forintnyi forrást biztosít 0 százalékos célzott hitelre, amellyel a kkv szektor versenyképességének megerősítését és technológiai fejlesztését segíti. 

Az energia kitettségének csökkentése és a rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba történő befektetések támogatása a cél.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram célja megakadályozni a kapacitások mérséklődését, ezáltal a romló az ipari termelési adatokat, a műszakok csökkenését, amely veszélyezteti a munkahelyeket valamint a fejlesztési elképzelések korlátozását, melyek csökkentik a gazdaság teljesítményét.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram felhasználható megújuló energiaforrást hasznosító, azaz a zöld energiát támogató technológiák megvásárlására, a projekttel összefüggő immateriális javak beszerzésére tanácsadási szolgáltatásokra is. 

A hitel Budapesti telephely kivételével az ország egész területén felhasználható. Az igényelhető hitelösszeg nagysága 10 millió és 100 millió forint közötti.

Forrás: Dr. Mészáros Lajos  és a program weboldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában