Zenélő cukrászda

2024.04.15. 17:00

Csillogó rezek rezegtek a sütemények mellett (videóval)

Ezúttal a fúvósok töltötték be a teret a Zenélő cukrászda rendezvénysorozatában – immár a 27. alkalommal – pénteken este a Vasmű úti Jakó cukrászdában. A zeneiskola növendékei mellett részt vállalt a fellépésben mestertanáruk is.

Balla Tibor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A műsor hangulatát, stílusát, ahogy korábban is, jazz standardok határozták meg. Az előadók mindösszesen kilenc számmal készültek az alkalomra, köztük olyanokkal, mint Sonny Rollins: Tenor Madness, John Coltrane: Africa, Percy Mayfield: Hit The Road Jack, Henderson: Recorda Me, vagy Joe Zawinul: Mercy, mercy, mercy című szerzeménye, illetve olyanokkal, amiket csak címükön emlegettek: Fever, Mas que Nada, Moten swing, Just...

A Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola növendékei – Csarnai Bálint (trombita), Homonnay-Nagy Patrik (trombita) Zsömbör Bálint (szaxofon) – mellett hangszert ragadott mestertanáruk, Balogh Zoltán András (szaxofon) is. Mindösszesen 9 számmal készültek az alkalomra, köztük olyanokkal, mint Sonny Rollins: Tenor Madness, John Coltrane: Africa, Percy Mayfield: Hit The Road Jack, Henderson: Recorda Me, vagy Joe Zawinul: Mercy, mercy, mercy című szerzeménye, illyetve olyanokkal, amiket csak címükön emlegettek? Fever, Mas que Nada, Moten swing, Just....

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Bár ezúttal nem volt olyan tömegjelenet, mint amit rendszerint megszokhattunk, de rendkívül hálás közönségük volt a fiatal rézfúvósoknak, és a nyitott cukrászdaajtónak köszönhetően a fellépés alatt még gyarapodott is a hallgatóság létszáma. A szokásoknak megfelelően a mini koncert előtt és után is az ötletgazda, Szmodics László állt ki a publikum elé, és például az esemény dátumához közel eső jeles napokról beszélt, de mindig akad egy irodalmi idézete, egy verse (ami a költészet napja közelében természetes is), vagy valamilyen humoros szójátéka. A következő alkalommal a rendezvény visszatér az eredeti tervhez, hiszen legelőször az I. Sugárúti Fesztivál részeként járták muzsikusok a Vasmű úti vendéglátóhelyek előtti tereket, hogy ilyen sajátos utcazenével szórakoztassák a nagyérdeműt. Tehát a következő alkalom a III. Sugárúti Fesztivál lesz május elsején.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában