Családi délután

2022.06.14. 08:00

Mondókákkal, papírszínházi előadásokkal és kézműves-foglalkozással várták a fiatalokat

Egy családi délutánra hívta az érdeklődőket, elsősorban a Béke városrészben élőket a József Attila Könyvtár június 13-án délután, a Napsugár tagóvoda és az ottani játszótér közötti területre.

Molnár Emese

Fotó: LI

Talán nem volt a legszerencsésebb ez a hétfő délutáni időpont; aznap éppen szünet volt az oviban a pedagógusnapi ünnepség miatt, az iskolából pedig sietősen igyekeztek dolgukra a gyerekek, családok. Pedig érdekes foglalkozással készültek a könyvtár munkatársai erre az alkalomra: papírszínházi előadással és kézműveskedéssel. Voltak persze ifjak, akik szívesen csatlakoztak a programhoz, és a játszótér egyik árnyékos részére leterített pokrócon helyet foglalva hallgatták a mesés műsort. 

Egy árnyékot adó fa tövénél táboroztak le a meséléshez Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

Rozmán Zsuzsanna, a könyvtár igazgatóhelyettese, könyvtárosa és Biber Anita könyvtáros várta a gyermekeket a délutánra. Mint azt Biber Anita vázolta, ez a könyvtári program is a Helyi identitás és kohézió erősítése című projekt keretében valósul meg, csakúgy, mint a Ma és holnap címmel meghirdetett rajzversenyük is. 

A papírszínházi műsor mellett kézműveskedésre is lehetőség volt

Ez utóbbit leginkább az általános iskolás korosztálynak szánták, amíg a családi délutánt az óvodásoknak. A hétfői programon a Vízcsepp, valamint A kiskakas gyémánt félkrajcárja című papírszínházi mesét láthatták és hallhatták a fiatalok, illetve papír kishajókat alkothattak a kézműveskedés során. 

Rozmán Zsuzsanna kezdte a foglalkozást a gyerekekkel

A nagy projekthez kapcsolódóan Biber Anita elmondta, a rajzpályázat mintegy hetven alkotását jelenleg az Arany iskolában, illetve a könyvtár Facebook-oldalán lehet megtekinteni. Tervezik, hogy júliusban két szabadtéri kiállításon is megmutatják a közönségnek azt, hogy miként látják a gyermekek ezt a városrészt a jövőben, vagy milyennek képzelnék el szívesen (ez volt a pályázat témája). 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában