Közlekedésbiztonság

2024.05.07. 20:00

A „jó kormányzást” megalapozó közszolgálat fejlesztését kezdik Kulcson

A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele, hogy a közlekedési szabályokat mindenki megtartsa és számíthasson arra, hogy azokat mások is megtartják. Ezért Kulcson Jobb Gyula polgármester közlekedésbiztonsági bejárást tartott a településen, hiszen a biztonság a település útjain fontos lakossági érdek és igény is egyben.

Török Tímea

Fotó: Török Tímea

Jobb Gyula polgármester Lovász Istvánt fogadta irodájában, a RING-BNP Kft. képviseletében 2024. május 7-én, kedden délelőtt. 

A polgármester és a település karbantartó csapat vezetője Pulai Tibor, valamint a forgalomtechnikai szakember rövid egyeztetés után bejárta a települést, hogy alaposan megvizsgálják a közlekedésbiztonsági gócpontokat. Ezek alapján, a lakossági kéréseket és a rendőrségi ajánlásokat is figyelembe véve meghatározták azokat a területeket, amelyek forgalomtechnikai eszközöket, és intézkedéseket igényelnek. Ezek alapján a következő településrészek lettek kiemelve az első ütemben: Sőtér sétány, Bem, Deák, Kossuth, Rákóczi, Arany és Família utcák.

– A közrend és a közbiztonság a lakosság alapvető igénye. Régóta téma az ezzel kapcsolatos fejlesztés Kulcson, azonban előbb a csatornázás, majd a nagy építkezések – mint a bölcsőde, iskola, csapadékvíz-elvezetők – miatti útlezárások nem tették lehetővé az átfogó munkákat. Emiatt csak most lett lehetőségünk ebben érdemben előre lépni. 

Fotó: Török Tímea

Ugyanakkor régóta vallom, hogy önmagában a szabályozással, a szabálytalanságok és az elkövetések jelentős része nem akadályozható meg, jogi és nem jogi eszközök sora szükséges a hatékonyság megteremtéséhez. Sőt emellett szükséges az is, hogy a közrend és a közbiztonság érdekében a közösség, illetve ebben a konkrét szegmensben a közlekedés résztvevői is együttműködjenek, és a közlekedés során előzékenyek és türelmesek legyenek egymással szemben.

A leendő forgalomtechnikai megoldások bevezetésével elsősorban a balesethez vezető szabályszegések megelőzésére kell fókuszálni. Mert a közlekedés biztonsága fontos társadalmi érdek. Hiszen az emberi tragédiákon túl e jelenségek hatalmas károkat okoznak a gazdasági életnek is. Mivel ezeket a veszteségeket a közösség egésze viseli, most, hogy elértünk a megvalósítás lehetőségéhez, ilyen értelemben ezért kötelességünk tenni – mondta el Jobb Gyula, Kulcs település polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában