Százhúsz órás adatrögzítő tanfolyam

2024.03.27. 17:00

Számítógép elé ültek be a fogvatartottak

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Technikumának közreműködésével 120 órás számítógépes adatrögzítő tanfolyam indult a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Molnár Emese

Forrás: BVOP

Mint azt a bv. részletezte, a 10 hetes képzés során az elektronikus ügyintézéshez használható elektronikus levelezési, dokumentumszerkesztési, rendszerezési ismeretek mellett az adatgyűjtés, az információk osztályozásának alapjait is megismerhetik a fogvatartottak. Az újonnan felújított tanteremben lehetőség nyílik arra, hogy a centrum által biztosított informatikai, és irodatechnikai eszközökön hosszú távon tanuljanak a fogvatartottak.

Forrás: BVOP

A képzés szervezésével az intézet egyik célja, hogy a szabadulást követően a mindennapi élethez szükséges digitális ügyintézői felületeket is használni tudják a tanfolyamot sikeresen elvégzők, ezzel  a reintegrációjuk is hatékonyabb lehessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában