Rendőrség

2024.04.27. 14:00

A digitális tudatosság kialakításáról

Duol.hu

Forrás: A rendőrség Facebook oldala

A biztonságos informatikai kultúra minél szélesebb körben történő fejlesztése, a gyermekek-és fiatalkorúak digitális tudatosságának kialakítása állt a középpontjában annak a prevenciós előadásnak, melyet a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója tartott április 22-én Dunaújvárosban, a Szent Pantaleimon Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felső tagozatos tanulói számára. A 75 diák részvételével megtartott interaktív bűnmegelőzési tanórán szó esett az aktuális online bűncselekmények megelőzési lehetőségeiről, az iskolai zaklatás és a kortárs testi-, lelki bántalmazás kiváltó okairól és kezeléséről, valamint a drogok és egyéb tudatmódosító szerek hatásairól és következményeiről - írta közösségi oldalán a vármegyei rendőrkapitányság.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai ezzel egyidejűleg Sárkeszin, Nádasdladányban, Nagylókon, továbbá Hantoson személyes tanácsadás keretein belül hívták fel a lakosság figyelmét az online bűncselekményekkel szembeni hatékony védekezésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában