Lesz még két különdíj is

2024.03.23. 18:00

Megvannak a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségdíjasai

Március 19-én zárult a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj szavazása. A voksok összesítése alapján az Északnyugat-magyarországi régióban (amelyben mi is benne vagyunk), a Csorna városi neurológus, dr. Czumbil Norbert lett a közönségdíjas orvos.

Molnár Emese

Illusztráció.

Fotó: Getty Images

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány alapította még 2017-ben (ekkor volt éppen nyolcvan esztendeje, hogy Szent-Györgyi Albert átvehette az orvosi és fizikai Nobel-díjat). Az alapítványi díjat azon orvosoknak adományozzák (elismerve ezzel munkásságukat), akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemes tartanak. 

Az idei felhívás során szeptember 16. és november 16. között fogadták a jelöléseket. Mi az Északnyugat-Magyarországi régióban szerepelünk, együttesen Győr-Moson-Sopron-, Komárom-Esztergom-, Vas-, és Veszprém vármegyével. Összesen 292 orvos került fel a régiós szavazati listára, köztük huszonkét dunaújvárosi és öt kistérségi szakember. Február 19. és március 19. között a lakosságon volt a sor: egy hónapon keresztül szavazhattak nap, mint nap kedvenc orvosaikra. A voksolás már lezárult, az összesített eredmények alapján a mi régiónkban dr. Czumbil Norbert neurológus (Csorna) lett a győztes. Egyelőre csak azon orvosok nevét tüntették fel, akik az első helyen végeztek az adott régiókban. Kedden néztünk rá utoljára a szavazás aktuális állására, akkor a dunaújvárosi orvosok közül a legelőkelőbb helyen dr. Al Sheraji Mohamed Hassan plasztikai sebész állt, akkor a kilencedik helyet foglalta el. 

A közönségszavazatok alapján hét orvost díjaznak országosan. Az alapítvány további két különdíjat is kioszt majd az április 18-i ünnepségen, amelyet a Magyar Tudományos Akadémián tartanak meg).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában