Ünnepség

2024.02.04. 15:30

Szalag került a POK végzőseire - galériával

A Pannon Oktatási Központ pénteken este tartotta meg a szalagavató ünnepségét. A rendezvény helyszíne a Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok volt. A hangulatot és a műsort csak így jellemezhetjük: remek.

Agárdy Csaba

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A 17 órai kezdetre megtelt a sportcsarnok lelátója és a küzdőtéren elhelyezett széksorok is. A programot Pleszné Antal Ágnes nyitotta meg, köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy a mostani a POK történetének tizedik szalagavatója. Ő egyébként az egész este moderátora volt.

A Macskákkal indult

Az első produkciót Rabi Vivientől láthattuk (12.b), aki a Macskák című musicalből adott elő egy részletet. Ezután következett a 12.a keringője. A fiatalok megilletődöttek voltak, de egyben nagyon kedvesek, aranyosak, nem véletlenül kaptak vastapsot. A 12.b keringője következett – a végeredmény ismét vastaps. Ami érdekes, a táncok után a diákokat név szerint bemutatták, és a népszerűsági indexük igencsak mérhető volt az ovációk hangerején keresztül.

Mindkét keringő után babavideót láthattak a szalagavatón résztvevők. Az ötlet remek, és még egy kívülálló számára is megható élmény volt. A végzősökről bemutattak egy-egy óvodás, vagy talán kisiskolás képet, majd a napjainkban készült tablófotót. A szülők ekkor (is) szembesülhettek azzal, mivé is cserepedett a szemük fénye.

A műsor fénypontjai talán az osztálytáncok voltak. A 12.a fürdőköpenyes jelmezben lépett színpadra, pörgős, sokak által ismert világslágerekre adva elő produkciójukat. Azután Joe Cocker dala közben, ami 9 és fél hét című film betétdala, stílszerűen lekerültek a fürdőköpenyek a diákokról, de csak a köpenyek.

A 12.b farmerszerelésben adta elő az osztálytáncát, egy tanítási nap köré építve a műsorukat, nagyszerű humorral. Tőlük megtudhattuk azt is, hogy még a hülye is tudja, a „kamijont” pontos jével kell írni.

Az igazgató beszéde

Borgulya Zoltán igazgató beszédét is könnyedén kezdte, visszaemlékezve az ő középiskolás éveire. Majd komolyra fordította a szót, és kiemelte: „A mai napon ünneplünk. Titeket, végzősöket, az est fénypontjait köszöntjük. Kitárjuk lelkünket a pillanatnak, és mint egy megállított filmen bevéssük emlékezetünkbe ezt a napot.” 
Majd így szólt az ünnepeltekhez: „Aki már látott vagy átélt atlétikai viadalokon hosszútávfutó versenyeket, az tudja, hogy az utolsó kör előtt a futóknak megkongatnak egy harangot, ezzel jelzik, kezdetét veszi az utolsó 400 méteren a hajrá. A mai napon iskolánkban is megszólal ez a harang! Kedves Diákok! A verseny eddigi szakaszaiban többnyire jól, esetenként kevésbé jól, azaz rosszabbul teljesítettetek. A cél már látszik, közel van. Ennek a viadalnak a mai nap egy fontos állomása. Amikor is a szalag jelzi és bizonyítja a felnőtté válásotok hivatalos kezdetét. Jelzi az összetartozást az intézménnyel, diáktársaitokkal és a pedagógus csapattal egyaránt, de az iskola minden egyes kollégájával, a pannonos közösséggel!”

Az utolsó mondatai között Mahatma Gandhi, a XX. század indiai bölcsének egyik gondolatát idézte: „Élj minden napot úgy, mintha az utolsó lenne, de tanulj, úgy, mintha örökké élnél.”

Végül eljött  a szalagtűzés megható pillanata, amit a Pannon Oktatási Központ minden végzőse annyira várt az este során, majd kezdetét vette az önfeledt buli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában