Egyetértés

2024.05.06. 20:30

Egyeztetés a Vármegyeházán

Duol.hu

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke közösségi oldalán tájékoztatta követőit, hogy május 6-án, hétfőn Tüke László pusztaszabolcsi polgármester-jelölttel egyeztetett a Vármegyeházán. A bejegyzésben kitért arra is, hogy részletes tájékoztatást kapott a településfejlesztési elképzelésekről Pusztaszabolcs vonatkozásában: 

Igazgató-helyettes úr terveit, vállalásait egytől-egyig támogathatónak találtam, hiszen valamennyi fejlesztési ötlet, szándék vonatkozásában arról győződtem meg, hogy azok tényleges helyi, lakossági igényeken alapulnak, és azok megvalósítási célja a Szabolcsiak életkörülményeinek, mindennapjainak javítása.

Polgármesterjelölt úr tájékoztatást kért tőlem a Különleges Gazdasági Övezet létrehozása óta Pusztaszabolcs térségében megvalósult KGÖ fejlesztésekről, működési támogatásokról. Arról tudtam őt tájékoztatni, hogy a Különleges Gazdasági Övezet létrehozása óta, az abban benne lévő négy település működésre 3,7 milliárd, fejlesztésre 5,4 milliárd, tehát összesen 9,1 milliárd forint támogatásban részesült.

Kérdésére tájékoztattam továbbá, hogy a KGÖ tagság semmiféle plusz kötelezettséggel nem terheli a településeket, akik pedig maguk döntik el, hogy kötelező feladatellátásukat segítendő fejlesztésre, vagy "csak általánosan" működésre kérnek támogatást. Sőt, még a fejlesztési kérelem vonatkozásában is ők maguk határozzák meg, hogy milyen fejlesztési célra (pl.: útépítésre, csapadékvíz- elvezetésre, de van, aki pl. templom-felújításra, vagy óvoda ablakának cseréjére, játszóeszközökre...) nyújtanak be igényt. Vagyis, amire kérik, arra fordíthatják a támogatásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában