Mezőfalva

2022.04.15. 20:00

Jótékonysági bállal járultak hozzá a gyerekek fejlesztéséhez

Nem túlzás, amikor azt mondjuk: a jövőnkbe fektetett remény, ha gyerekeink fejlődését segíthetjük. Mezőfalván nem ismeretlen az előző gondolat, ha nemes ügyért szóló összefogásra hívják az embereket, akkor nagyon sokan fogadják a felkérést. Így volt ez április 9-én, szombaton este is a Petőfi Sándor Iskolafejlesztési Alapítvány hagyományos bálján, ahol minden eddigi rekordot megdöntött a résztvevők száma. A rendezvény bevételét ezúttal is a mezőfalvi oktató-, nevelőmunka támogatására fordítják. Eszközök, jutalmak és különböző gyermekrendezvények valósulhatnak meg a jótékony adakozóknak köszönhetően.

Horváth László

Elsőként Deák Károly, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette az alapítvány elmúlt két évének munkáját. 
– A rendezvény által az iskola és az óvoda oktató-nevelő munkájának feltételei gazdagodnak, gyermekrendezvények valósulhatnak meg, és sok diák vehet részt anyagi kedvezménnyel az alapfokú művészetoktatásban. Az emberek nem felejtették el, milyen jó dolog adni, és nekik köszönhetően 2020-ban és 2021-ben összesen 600 ezer forint adomány folyt be a számlánkra, valamint az szja egy százalékos felajánlásából 442 ezer forint. Köszönettel tartozunk a Hamburger Hungária Kft.-nek, amely 5 millió 650 ezer forinttal járult hozzá, hogy az iskola tornatermi fiú­öltözője megújulhasson. 

Deák Károly, az alapítvány elnöke köszöntötte a vendégeket Fotók: Horváth László

E példátlan összefogás eredményeként az elmúlt 2 évben 8 millió 371 ezer 960 forinttal járultunk hozzá a célok megvalósításához – hallhattuk a többi között az alapítvány munkájáról. 

Az alapítványi bál az egyik legfontosabb rendezvény a településen

A báli köszöntőt követően a tanulók fellépésével folytatódott a program, és újra gyönyörködhettünk az alapfokú művészeti oktatásban tanuló diákok műsorában. Az est fénypontja ezúttal is a végzős diákok tánca volt, s a bál elején is a nyolcadikosoké volt a főszerep: szülőkkel, hozzátartozókkal, pedagógusokkal, barátokkal járták a nyitótáncot. 

Az első táncra a szülőket, a tanárokat kérték fel a végzősök

Az egyik táncoló párt, Sóti Reginát és Kuti Gergőt kérdeztük, mit jelent nekik az alapítványi bálon való fellépés? 
– Két éve nem volt módjuk a végzős diákoknak, hogy a szülők, nevelők előtt bemutathassák, mennyire jól érezzük magunkat ebben az intézményben – mondta elsőként Regina. – Eredetileg minden év novemberében kerül sor a rendezvényre, de ez tavaly még nem valósulhatott meg. 

Idén áprilisban tehát már nagyon vártuk a fellépést, amelyre természetesen a lányok is óriási izgalommal készültek. Sokaknak nincs esélyük ilyen megmutatkozási lehetőségre, ezért nagyszerű dolog számunkra a végzősök bálja. Kitűnően éreztem magam, mert ez megtörténhetett az életemben, és gondolom, így érezhettek a többiek is. 

Kuti Gergő és Sóti Regina is szép emléket visz magával az iskolából

– A fiúk szintén várták a fellépési lehetőséget, hiszen rendkívül nagy dolog, hogy ilyen látványos és komoly bállal köszönhetjük meg a sok éven át tartó nevelői, szülői támogatást. Még arra is jó a tánc, hogy a fiúk bátrabban megfoghatják a lányok derekát! Szintén nagyon jól éreztük magunkat, és ez egy kicsit biztosíték is lehet, hogy nem válnak el az útjaink örökre. Vissza-visszatérünk néha régi iskolánkba, mint ahogy ebben a csapatban is tették néhányan – hallottuk Gergőtől. 
Miként képzeli a jövőt a két fiatal, arról terveik árulkodnak. Mindketten a Bánki Donát Szakközépiskolában folytatják tanulmányaikat. Regina vállalkozás-ügyviteli szakon, Gergő gépgyártás-technológián bizonyítja majd, hogy kitűnő alapokat kaptak a mezőfalvi iskolában. 

A nyolcadikosok keringője mindig óriási siker
A gyermekekért mindig örömmel fognak össze a mezőfalviak


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában