Rácalmás

2022.03.25. 12:00

Segíteni kötelességnek érzik

A kisváros önkormányzati vezetői átérzik a háború borzalmai elől menekülő ukrán családok gondját-baját, fájdalmát, és minden tőlük telhetőt megtesznek. Igyekeznek segítséget nyújtani számukra, amíg nem rendeződik a sorsuk.

Török Tímea

Fotó: Zsedrovits Eniko

A képviselő-testület a gondoskodást erkölcsi kötelességének érzi, ezért kibérelt egy vendégházat, és ott gyermekes családoknak, összesen mintegy 12-16 főnek tud szállást biztosítani, és szükség szerint megszervezi az ellátásukat is. Rácalmás biztonságot nyújtó oltalmát egyelőre egy édesanya két gyermekével veszi igénybe. Azonban a város önkormányzata további menekültcsaládok érkezésére is számít, és fel van készülve. 

Vass Erika családsegítő az adományokat rendszerezi Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Aki segíteni szeretné az orosz–ukrán háborúból érkezők életét bármilyen adománnyal, az a gyermekjóléti szolgálatokon keresztül teheti meg. Az önkormányzat a közösségi média segítségét is igénybe vette, és felhívást tett közzé a település hivatalos Facebook-oldalán is. Ennek tanúsága szerint a település vezetése a református egyházzal egyeztetve szervezi az adománygyűjtést. 
Jelenleg tisztálkodási eszközökre, tisztítószerekre, maszkra, fertőtlenítőkre és WC-papírra, gyermekeknek pelenkára és tápszerre, női higiénés termékekre van szükség. Várnak tartós élelmiszereket, főleg konzerveket, tartós szeletelt kenyeret, gyerekeknek kekszet, édességet és játékokat, valamint kisebb űrtartalmú innivalókat: gyümölcslét, teát. Nagyon hasznos lenne, ha egyszer használatos evőeszközök, bontatlan dobozú gyógyszerek, hálózsák, törölköző, plédek is érkeznének az adományokban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában