Egy nehéz helyzetben lévő család segített

2022.03.23. 07:00

Egy speciális kocsit és egy kerekesszéket ajánlottak fel a Móra Ferenc Általános Iskolának

Kedden délután a Római városrészi Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény udvarán Motyovszki Mátyás, a dunaújvárosi 3. választókerület képviselője adományokat adott át. A képviselő lapunknak elmondta:

Szabó Szabolcs

Alpekné Major Valéria és Motyovszki Mátyás a Móra-iskola udvarán Fotó: SzZsE

Fotó: Zsedrovits Eniko

– Az utóbbi években is nagy energiát fordítottunk arra, hogy a nehéz helyzetben lévő családokat segítsük. Most pont egy olyan példaértékű helyzetben vagyunk, amikor egy alapvetően nehéz helyzetben lévő család ajánl fel segítőeszközöket egy fontos intézménynek. Működik egy viszonylag sok embert összehozó Facebook-csoport, amelynek az a célja, hogy egymást támogassák, segítsék. Most egy úgymond felnőttkocsit és egy kerekesszéket tudunk átadni az Móra-iskolának, és e felajánlások minden bizonnyal a megfelelő helyre kerülnek. Ezúton is köszönet illeti a családot, amiért ezen eszközöket felajánlotta. A jövőben is tovább folytatjuk a szervezőmunkát, és erőforrásainkhoz mérten próbálunk minden helyben élő rászoruló családnak segíteni – mondta el lapunknak a választókörzet képviselője. 
 

A Móra-iskola igazgatója, Alpekné Major Valéria vette át az adományokat. 
 

– Nagy segítséget jelent számunkra e felajánlás, hiszen több olyan fiatal is jár hozzánk, akiknek biztosítanunk kell speciális babakocsit vagy a kerekesszéket. E két eszköz segít majd a házon belüli mozgásban és a kisebb helybeli kirándulások során is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában