Mesés-játékos foglalkozás

2022.03.02. 18:00

Égig ér a mesefal, átadó lesz mesés részletekkel

Szeretettel várnak minden kicsit és nagyot március 4-én 16.30-kor a gyermekkönyvtárba egy mesés-játékos foglalkozásra, a Mesefal hivatalos átadójára. 

Török Tímea

Fotó: LI

Mint lapunk hasábjairól már értesülhettek róla, a József Attila Könyvtár földszinti gyermekbirodalmának meseszobájában freskó készült. Az aranytollú madár, táltos paripa, tökhintó, a mézeskalács házikó felé tartó Jancsi és Juliska, juhász és királyfi, seprűjén száguldó boszorkány, terül-terülj asztalka, várak, kismalac és a farkasok, csodatevő aranyhal és a szegény ember, az Óperenciás tenger, üveghegyek. Mind-mind láthatóak a gyerekkönyvtár falán, a gyermeki fantáziával végtelenített funkciójú vár mögött. 

Boldizsár Ildikó egyik előadásában a mesék teremtő erejéről és a mesetérkép használatáról beszélt. Ekkor fogalmazódott meg a gyerekkönytár munkatársaiban, hogy miért is ne próbálnának helyben elkészíteni egy saját térképet meseország birodalmairól, hiszen a mese a gyerekek igazi nyelve. Elképzelésünket támogatta Tóth Éva intézményvezető is. Így rövidesen megtalálták Sarokné Varga Annát, aki a mesefreskó alkotója lett. Nem mellesleg maga is kétgyermekes anyuka, aki jelenleg a Gárdonyi iskolában tölti tanári gyakorlatát. Miután megtervezték a népmesei helyszíneket, és kiválasztották a festett mesevilág szereplőit, Anna már dolgozni is kezdett, és most a mű elkészülését szeretnék megünnepelni a gyerekekkel. 

Részletgazdag és humoros freskó készült a könyvtár falára Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Március 4-én délután egy mesés-játékos foglalkozásra, az Égigérő Mesefal hivatalos átadójára várják a meseszerető gyerekeket és gyermeklelkű felnőtteket. Az ünnepélyes átadó után az érdeklődők személyesen találkozhatnak és kérdezhetnek az alkotótól. Majd élőszavas mesejáték és kézbe vehető saját mesetérkép segítségével játszhatnak a gyerekek. Ezért a programot 3 éves kortól ajánlják elsősorban a szervezők. Az ünnepélyes megnyitó közös énekszóval fog befejeződni a könyvtárosok tervei alapján. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában