OSZTÁLYVEZETŐ FŐNŐVÉR VÁLTÁS

2021.05.27. 17:00

Régi-új helyükön a kórházban

Márton Krisztina 2005-ben, egyetemi ápoló végzettséggel került a Szent Pantaleon Kórház aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályára, műszakos ápolóként. 2017-ben megbízást kapott a belgyógyászati osztály II. emeleti főnővéri teendőinek ellátására.

duol.hu

20210226 Dunaújváros Szent Pantaleon Kórház - COVID-19 oltó pont Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A magas szintű, az intenzív betegellátásban szerzett többéves tudása, tapasztalata most ismét kamatozhat, egyetemi okleveles ápolóként a kórház aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályán folytatja munkáját májustól.

A belgyógyászati osztály II. emeletén az osztályvezető főnővéri feladatok ellátásával újonnan megbízott Maczó Boglárka is visszatért arra az osztályra, ahol 1987-ben a középiskola elvégzését követően ápolónőként helyezkedett el. Szakmai ismereteit folyamatosan bővítette, később szakápolóként, 2001-től pedig diplomás ápolóként segítette a belgyógyászati osztály munkáját. 2004-től öt éven keresztül látta el a gyermekosztály osztályvezető főnővéri teendőit. 2009-ben figyelme a kórházhigiéné felé irányult, ezen a területen a gyakorlati ismeretek megszerzése mellett diplomát is szerzett 2014-ben, mint népegészségügyi ellenőr. Az elmúlt három évben ismét betegellátó osztályon végezte munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!