Megkezdték a folyamatot

2021.05.28. 12:00

Júliustól a DVG szolgáltatna

Fajsúlyos témában egy könnyed performanszot tartott csütörtökön Szabó Zsolt alpolgármester. Ajándék a Pomázi cégcsoportnak címmel hirdették meg a sajtótájékoztatót, amelynek érdemi része a szolgáltatóváltás aktuális helyzete volt.

Molnár Emese

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az alpolgármester felidézte, hogy kezdeményezték a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft.-vel kötött szolgáltatási szerződés felmondását, de a távhőt június 30-ig, a vízszolgáltatást pedig év végéig még a DVCSH szolgáltatja. – Ezen időkben ezt ők fogják kiszámlázni, ezeket a számlákat a lakosságnak érdemes megfizetnie a DVCSH Kft. részére – tette hozzá Szabó Zsolt.

Terveik szerint a távhőszolgáltatást júliustól az önkormányzati tulajdonú DVG Zrt. veszi át, a szükséges engedélyezési folyamatot megkezdték. Mint mondta, jól haladnak az ügyek, bízik benne, hogy júliustól a DVG fogja ezt a szolgáltatást ellátni. – Nem látunk semmi olyan akadályozó tényezőt ma, ami meggátolhatná ebben a céget – hangsúlyozta Szabó Zsolt.

Innentől viszont éles tartalmi ellentét jellemezte az eddigi nyilatkozatot, ugyanis a DVCSH tulajdonosi cégcsoport ellenérdekeltségéről, fenyegető levelekről beszélt az alpolgármester, hozzátéve, hogy ők nem fogják hagyni magukat. Példaként azt mondta, hogy a DVG-t, a DVCSH többségi tulajdonosát ki akarják zárni a társaságból, de szerintük a hatályos törvények alapján ez nem valósítható meg. A sajtótájékoztató teátrális befejezéseként azt mondta, keressen a tulajdonos olyan jogászokat, akik jobban ismerik a jogot egy másodéves joghallgatónál, majd borítékba helyezett egy Polgári törvénykönyvet, a tulajdonosnak címezve.

Megkérdeztük az alpolgármestertől, igaz-e, hogy a megyei kormányhivatal kizárta Dunaújváros jegyzőjét a DVCSH üzletszabályzatának felülvizsgálatából az elfogultsága miatt, és helyette a sárbogárdi jegyzőt bízta meg a feladattal. Szabó Zsolt azt válaszolta, tudomása szerint ebben a kérdésben nincs hatályos döntés, és hogy a jegyző, valamint a városháza jogi apparátusa vizsgálja a kormányhivatal ez irányú döntéseit. Mi úgy tudjuk, hogy egy kormányhivatal érintettség okán simán kijelölheti más település jegyzőjét az eljárás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!