Prevenció

2024.05.08. 13:00

Kihez fordulhat a gyerek, ha veszélybe sodródik az interneten?

Az internet veszélyeiről és a biztonságos internethasználat szabályairól tartott előadást az Arany iskola harmadik és negyedik osztályos kisdiákjainak Kiss Dénes, rendőr őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője.

Molnár Emese

Forrás: Az iskola weboldala

Mint arról a suli beszámolt, az esemény célja az volt, hogy a gyerekek tudatosabban használják az internetet mindennapi életük során, felkészültebbek legyenek az online világ kihívásaira, és felismerjék azokat a kockázatokat, amelyekkel szembe találhatják magukat. A szakember a multimédiás foglalkozás alkalmával sok jó tanáccsal látta el az iskolásokat. Az internetes zaklatásról, az online zsarolásról és bántalmazásról szóló kisfilmeket megbeszélték, együtt elemezték. Az ilyen helyzetekben követendő helyes magatartást és a segítségkérés szabályait is megtanulhatták diákjaink. Az új információk birtokában nagyobb eséllyel tudják majd megvédeni magukat az online veszélyektől, és biztonságos környezetben élvezhetik az internet nyújtotta előnyöket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában