Torna

2024.04.15. 09:00

Mayer Gréta három, Szij Emese hat éremmel zárta a nemzetközi versenyt

A hétvégén rendezett 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyen a DKSE tornászai kilenc dobogós helyezéssel zárták a megmérettetést.

Gallai Péter

Mayer Gréta két arannyal és egy ezüsttel zárt

Fotó: Freschli Jozsef/MATSZ

A fővárosi Központi Tornacsarnokban rendezett verseny volt a válogatott női tornászok számára az Eb előtti utolsó szereplés, majd ez után hirdetnek végleges keretet a kontinensbajnokságra.
A válogatottból a DKSE kiválóságai, Kovács Zsófia és Czifra Bettina Lili mellett Bácskay Csenge sem lépett a szerekhez, rajtuk kívül minden Európa-bajnokságra készülő versenyző elindult.

A dunaújvárosi klubot Mayer Gréta, Benkő Boglárka, Kutasi Hanna, Mayer Eszter, Fehér Lili, valamint Szij Emese képviselte.

A viadal első verseny napján szombaton, az egyéni összetett és csapatverseny kategóriákban hirdettek eredményt. A kettes korcsoportban Szij Emese 46.000 ponttal aranyérmes lett, őt egy szlovák és egy horvát versenyző követte, Fehér Lili negyedik lett. Mayer Eszer egy szeren indulva, huszadik.

Az egyéni összetett egyes kategóriában Balázs Kira (KSI) diadalmaskodott, őt Mayer Gréta követte, Benkő Boglárka negyedik lett, Kutasi Hanna ötödik.

A csapatversenyben a Valyon Dóra, Szij Emese, Balázs Kíra alkotta magyar csapat 137.800 ponttal a második pozícióban zárt. Az első helyet Szlovákia szerezte meg, a bronzérem Finnországé lett.

Szij Emese hatszor állhatott dobogóra
Fotó: DKSE

Vasárnap a szerenkénti finálékban a felnőtteknél ugráson Mayer Gréta 13.300 pontt szerzett aranyérmet. Gerendán Benkő Boglárka hetedikként végzett. Talajon Mayer diadalmaskodott (13.000) utána két spanyol zárt.

A második korcsoportban a dunaújvárosi Szij Emese triplázott. Ugráson 12.650 ponttal lett első, felemáskorláton 12.400-al, itt Fehér Lilié a negyedik hely. Gerendán 12.500 pontot szerezve sem talált legyőzőre, talajon pedig ezüstéremmel (12.000) gazdagodott. 

A Magyar Torna Szövetség holnapja idézte Mayer Grétát: - Örülök annak, hogy itt a szerenkénti döntőkben jól teljesítettem, mert szombaton az egyéni összetett versenyben több rontásom is volt, most azonban sikerült megcsinálnom a gyakorlataimat.

Teljesen elégedett nem vagyok, mert van hova fejlődni, de az irány jó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában