a sofőr életét vesztette

2019.10.21. 20:00

Halálos baleset volt a vasúti átjáróban

A nagyvenyimi vasúti kereszteződésben egy autó és egy vasúti munkagép ütközött. A balesetben az autó sofőrje életét vesztette.

police.hu

Frissítés – 20:00

Tragikus kimenetelű baleset történt hétfőn reggel a Nagyvenyim határában található vasúti kereszteződésben, ahol egy, a sínpályán közlekedő vasúti munkagép és egy személyautó ütközött.

A baleset részleteiről a helyszínen Csepely Balázs rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense lapunknak elmondta:

Csepely Balázs rendőr százados elmondta, a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit

– Eddig tisztázatlan körülmények között hétfőn reggel 8 óra körül a Nagyvenyimet Baraccsal összekötő úton található vasúti kereszteződésbe hajtott egy személyautó, ahol összeütközött egy vasúti munkagéppel. A baleset során az autó sofőrje, 45 éves baracsi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A személyautó Nagyvenyim felől, amíg a munkavonat Dunaújváros érkezett. A kérdésünkre a sajtóreferens elmondta, a baleset körülményeit – például milyen sebességgel érkezhetett a szerelvény a kereszteződésbe – a rendőrség szakértők bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálja. Szabó Bisztricz tűzoltó főhadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő kifejtette, az ütközést követően a munkavonat közel 150 méteren át tolta maga előtt az autót a sínpályán. A műszaki mentést, amely hétfőn több órán át zajlott, nehezítette, hogy a meredek vasúti töltésen zajlott. Az érintett útszakaszon a helyszínelés és műszaki mentés alatt rendőri biztosítással fél pályán haladt a forgalom.

Hétfőn órákon át tartott a szakértői vizsgálat és a műszaki mentés a vasúti átjárónál
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Frissítés – 15:30 A Katasztrófavédelem információja

 

Fotó: Katasztrófavédelem
Fotó: Katasztrófavédelem

Vonattal ütközött egy autó Nagyvenyim és Baracs között

Munkavonattal ütközött egy személygépkocsi hétfőn reggel Nagyvenyim és Baracs között. A munkavonat az autót maga előtt tolva az andráskereszttel ellátott vasúti átjárótól több mint százötven méterrel távolabb állt meg. A Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók a személygépkocsit levágták a munkavonat ütközőjéről, majd miután a szerelvény hátrébb tolatott, feszítővágóval szabadították ki az autó elhunyt sofőrjét a roncsok közül.

frissítés – 9:45 Helyszíni tudósítónk szerint az áldozat egy 45 éves baracsi férfi, aki egyedül utazott a járműben. Az ütközés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset másik szereplője a MÁV Zrt. egy munkavonata volt.

Fotó:police.hu

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján 2019. október 21-én 8 óra körül, Nagyvenyim vasúti kereszteződésében, eddig ismeretlen okokból egy autó, és egy vasúti munkagép ütközött. A baleset során a személygépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség a balesettel érintett útszakaszt lezárta és a helyszínelést megkezdte. Az illetékes szervek büntetőeljárás keretében vizsgálják az ügyet.

Fotó:police.hu
Fotó:police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!