így legyünk túl rajta

2020.07.21. 07:30

A kudarc mibenléte

Balla Tibor

Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője halad a mezőny élén, mögötte Lance Stroll, a Racing Point kanadai versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíján a mogyoródi pályán MTI/AP Pool

Forrás: MTI/AP Pool

Fotó: Darko Bandic

A kudarc összezavarja az embert. Elbizonytalanodik, szinte törvényszerűen elkezdi önmagában keresni a hibát, amiért nem sikerül valami. Ennek aztán az lesz a következménye, hogy óvatosabb lesz, nem mer kockáztatni, csak a biztonsági köröket futja, nehogy véletlenül megismétlődjön az a szörnyű érzés, amivel a kudarc jár. Ha pedig ráadásul olyan hibát vét, ami még méltatlan is hozzá, a tudásához, tapasztalatához, akkor még a szégyenpír is kiül az arcára. Nem így Max Verstappen, aki a Hunga­roringen a rajt felé falba csapta Forma–1-es autóját. Aztán szűk 20 perccel később, mintha mi se történt volna, elrajtolt és a dobogóra állhatott. Ez teszi klasszissá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!