vélemény

2020.02.27. 07:30

Egyre terjed a világon a koronavírus

Agárdy Csaba

(200127) -- WUHAN, Jan. 27, 2020 (Xinhua) -- A member of the medical team of the Second Military Medical University puts on protective clothing at Hankou Hospital in Wuhan, central China's Hubei Province, Jan. 27, 2020. The medical team from the Second Military Medical University helps Hankou Hospital on problems concerning the capability of the hospital and the serious shortage of medical staff. The medical team plans to set up respiratory wards and two 78-bed wards at Hankou Hospital. (Xinhua/Xiao Yijiu)

Forrás: Xinhua / AFP

Fotó: Xiao Yijiu

Egyre terjed a világon a koronavírus, Észak-Olaszországban például már ötvenezren vannak karanténban. Nem jó hír, hogy a koronavírus valószínűleg már Magyarországon van. Az viszont jó hír, hogy Kínában, ahonnan elindult a vírus, már visszaszorulóban a járvány. Az viszont ugyancsak nem jó hír, hogy komolyan felvetődött a tokiói nyári olimpia törlése. Az észak-olaszországi helyzet sem túl biztató. Igaz, még csak most kezdődik a tavasz, a turistaszezon csak májusban rajtol, és nagyon sok magyar látogat majd el Észak-Olaszországba – mi is befizettünk már egy lignanói nyaralásra – úgyhogy bizakodjunk, addigra már csak egy rossz emlék lesz a koronavírus.

Címkék#Vélemény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!