Vasmű

2015.02.11. 17:36

Gyakorlatoztak a tűzoltók a vasműben

Az egyik gyártócsarnok kenőpincéjében tartott szituációs begyakorló gyakorlatot a Dunaferr létesítményi tűzoltóság február 11-én, szerdán Dunaújvárosban. A feladatok végrehajtását Sipiczki János tűzoltó őrnagy, a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője és Székely Zoltán tűzoltó zászlós, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese ellenőrizte.

A feltételezés szerint az egyik gyártócsarnok kenőpincéjében – ahol hidraulikus gépek üzemelnek – elektromos zárlat miatt tűz keletkezett. A létesítményi tűzoltóknak - mintha valós tűeset lenne - teljes védőfelszerelésben és a szükséges technikai felszerelések alkalmazásával kellett végrehajtaniuk a feladatokat. Így habsugár szerelésével közelítették meg a feltételezett tűzeset helyét, majd a sikeres „tűzoltást” követően nagyteljesítményű mobil ventillátorokkal szellőztették ki a helyiséget. A gyakorlat végrehajtása eredményesen zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!