Utazó

2015.09.02. 13:54

Ecuador bemutatkozik

Kulcs - A nagyköveti látogatás után másfél hónappal a Nap Háza ízelítőt ad Ecuador kulturális, gasztronómiai és emberi értékeiről.

Körmendi Erzsébet

Dóka Marianna, a Carpe diem Alapítvány vezetőjének meghívására Ecuador magyarországi nagykövete, María del Carmen González látogatott a Nap Házába augusztus első hétvégéjén.

- Ismeretségek révén jutottam el a Magyarországon élő ecuadori családok egyesületének vezetőjéhez, majd rajta keresztül a nagykövetségre, ahol jó szívvel fogadták a kezdeményezésünket. Szeretnénk távoli kontinensek, országok kultúráját bemutatni Kulcson, új színt vinni a térségben lakók életébe. Úgy gondoljuk, kevesen jutnak el Ecuadorba, hogy lássák azt a varázsos világot. Ide hozunk egy szeletet Ecuadorból, hátha sokan kíváncsiak rá - mondta Dóka Marianna.

A gondolat testet öltött: Egy nap egy éj Ecuador és latin-amerikai barátai címmel egy falatnyi gasztronómia, kedvcsináló turizmus, befektetési pillanatkép, kulturális barangolás lesz a kínálat szeptember 18-án és 19-én a Nap Házában. Hallhatnak élménybeszámolókat: Labant Csaba és felesége Ecuador zenei és táncvilágába kalauzolja az érdeklődőket, Franta Győző restaurátorművész pedig az élet és a kultúra Andok béli kapcsolatát szemlélteti, vetítéssel. Este a Los Andinos zenél. Szombaton bemutatkozik Venezuela. A magyarok ottani helyzetéről dr. Gubánné Pintér Annamária tart előadást. Utána forró ritmusok mottóval zumba bemutatót és tánctanítást terveznek. Továbbá kóstolhatnak a vendégek ecuadori ízeket, ételeket, a gyerekek pedig az ottani játékokkal és ügyességi versenyekkel ismerkedhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!