Sportvilág

2014.07.07. 18:20

Foci vb 2014 - Csendes német készülődés

Székesfehérvár - Kedden este, magyar idő szerint 22 órakor rendezik Belo Horizontéban a világbajnokság elődöntőjét. A házigazda brazilok a németekkel csapnak össze.

Bobory Balázs

Amíg mindenki a selecao veszteségeiről, a csigolyatörést szenvedő Neymarról és a második sárgáját bután összeszedő Thiago Silváról beszél, addig a németek csendesen, szinte problémák nélkül készülődnek az elődöntőre.

A brazilok mindent megpróbáltak, hogy legalább az eltiltott védő játszhasson, és a FIFA illetékes bizottságához fordultak, töröljék már a kolumbiaiak ellen gólt szerző csapatkapitány büntetését.

A hazaiak hadjárata nem járt sikerrel: hétfőn a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága nemet mondott, mert a brazil szövetségnek nem volt jogalapja ezt kérni. így Thiago Silva helyett vélhetően a németeket remekül ismerő, Bayern Münchenben profiskodó Dante léphet pályára.

David Luíznak és a braziloknak talán az égi segítség is kell ( Fotó: Marius Becker (mti/epa) )

Neymar helyén pedig a Chelsea ördöngösen cselező szélsője, Willian juthat szóhoz, aki a hétvégén a szívbajt hozta a szakmai stáb tagjaira, amikor rosszul esett a tréningen, de az ijedtségen kívülszerencsére más baja nem lett a helyettesnek.

A németek minden bizonnyal nem szomorkodnak, amikor a brazil oldal problémáiról hallanak, de jó lesz ügyelniük is, hiszen a selecao otthon így is pokoli erős, a Nationalelf pedig nem villogott az utóbbi mérkőzésein. Joachim Löw a franciák ellen meghúzta a váratlant és klasszikus centerként bevetette Miroslav Klosét, de a legjobb döntése mégis az volt, hogy visszavezényelte a védelem jobb oldalára Philipp Lahmot, aki hatékonyan tudja segíteni a támadásokat, mellesleg védekező feladatát is tökéletesen látja el. És ha már minden kötél szakad, akkor a németek nyugodtan bízhatnak az utolsó erődben . a kapus Manuel Neuerben, aki kiváló formában véd.

A tét óriási, hatalmas összecsapás várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!