Sportvilág

2010.08.22. 09:47

Kajak-kenu vb - Két arany és egy ezüst 500 m-en

A magyar csapat két arany- és egy ezüstérmet nyert a vasárnapi 500 m-es döntőkben a poznani kajak-kenu világbajnokságon.

MTI

A legfényesebb medálokat, egyformán címét megvédve a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakpáros és a Janics Natasa, Csipes Tamara, Kovács Katalin, Benedek Dalma összeállítású kajaknégyes szerezte, míg a vb-n ebben a számban először induló, 2004-ben olimpiai bajnok Janics egyesben második lett.
Kovács ezzel pályafutása 28. vb-aranyát gyűjtötte be, s lehagyva a német Birgit Fischert, rekorder lett a vb-címek tekintetében. 
 A kenu egyesek között versenyző Korisánszky Péter két riválisát megelőzve hetedikként zárt a fináléban, míg a tavaly második Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakos duó ezúttal csupán a nyolcadik helyen végzett. 
A magyar B döntősök közül a Széles Gábor, Varga Dávid kenupáros elsőként, a kajakos Szalai Tamás pedig másodikként ért célba futamában, így összesítésben előbbi 10., utóbbi 11. lett 500 m-en.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!