Sport

2017.06.15. 18:00

Ismét sikeres szezont zárt a futsal együttes

DUNAÚJVÁROS Szerdán este a Campus étteremben tartotta bajnoki évzáró ünnepségét a Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese, amely a futsal első osztályban ezüstérmet szerzett.

Gróf András

A rendezvényen a névadó szponzorokon és támogatókon kívül részt vett Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata részéről Hingyi László, Sztankovics László, Lassingleitner Fruzsina képviselők, valamint Izsák Máté, önkormányzatunk oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke is, aki évértékelője végén magasra tette a lécet a csapat számára.

- Gratulálok a csak magyar játékosokból álló futsal csapat ezüstérméhez. A sikerhez természetesen kellettek a támogatók, akik biztosították a megfelelő feltételeket. Gratulálok a zseniális edzőnek, a játékosoknak, a szakmai stábnak, akiknek együttes ereje hozta létre ezt az érmet. A futsal mellett teljes mértékben elkötelezett a dunaújvárosi önkormányzat, a lehetőségekhez képest a jövőben is a csapat mellett lesz. Azt kívánom a csapatnak, hogy a következő szezonban célként akár az aranyérem megszerzését tűzzék ki.

A trófeákkal Matus Péter, Zemankó Zoltán, Hingyi László, Lassingleitner Fruzsina, Fehér Zsolt vezetőedző és dr. András István Fotó: Ady Géza

Az ISD Dunaferr Zrt. részéről a pénzügyi és számviteli igazgató, Matus Péter gratulált a csapat teljesítményéhez.

- A tavalyi, erőn felüli ezüstöt követően talán többen is óvatosak voltak, de én végig bíztam az ismétlésben. Mindezt megérdemelten tették, amelynek alapja a tudás, és a kiváló csapategység volt. Ez a csapat sokra hivatott a jövőben is, bár elvárásként nem fogalmazhatjuk meg az aranyérmet, de azt szeretném, hogy innen visszafelé már ne lépjünk.

A Dunaújvárosi Egyetem rektora, dr. András István elmondta, hogy az intézmény mindig büszke a sportolóira.

- A kezdeti lépésektől figyelemmel kísérem a futsal csapat tevékenységét. Büszke vagyok arra, hogy a legjobb magyar csapatként ismét ezüstérmet szereztek. Arra is büszke vagyok, hogy az íróasztalomat háromféle labda, vízi, kézi és a futsal díszíti, hiszen ezek a sportágak eredményességükkel nagyban hozzájárulnak iskolánk hírnevének növeléséhez. Ezt az állandóságot biztosan megőrizzük, így továbbra is támogatásunkról biztosítom a három sportág játékosait.

Zemankó Zoltán csapatvezető értékelte a szezont, majd megköszönte a támogatást.

- Köszönettel tartozunk Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának, az ISD Dunaferr Zrt.-nek, a Dunaújvárosi Egyetemnek valamint a számtalan szponzorunknak a támogatásért, amellyel az idén stabil hátteret nyújtottak nekünk.

Az U15-ös korosztályban Balázs Roland érdemelte ki ezt a megtisztelő címet. Az U17-es korosztályban Bebesi Csenét találta a szakvezetést erre a címre a legérdemesebbnek. Az U20-as korosztály legjobbja Csányi Dávid volt, aki már a felnőtt első osztályú csapatban is bemutatkozott. A felnőtt együttesben a rutinos kapus és egyben csapatkapitány, Reveland Zoltán kapta az elismerést, aki főleg a kiemelkedő fontossággal bíró összecsapásokon keserítette meg az ellenfél támadóinak az életét. A bajnoki szezon gólkirályának járó díjat

Fekete Róbert érdemelte ki, aki nem tudta átvenni a jutalmát, mert jelenleg a magyar válogatott tagjaként a Minifutball Európa-bajnokságon szerepel a csehországi Brnó városában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!