Sport

2015.09.18. 18:18

Egy olimpiai bajnok tanácsai

Dunaújváros - A sportválasztó sztárvendége és egyben műsorvezetője Pulai Imre, olimpiai, sokszoros világ- és Európa-bajnok kenus volt.

Gallai Péter

A sokak által csak Sumáknak becézett, illetve ismert óriás kislányával érkezett, aki szintén igyekezett mindent kipróbálni.

Pulai Imre olimpiai bajnok Fotó: Zsedrovits Enikő

- Gyerekként több sportágat eldobáltam , végül a kajak-kenuban a csapat, a társaság fogott meg, de persze akkor nem voltak ilyen lehetőségek. Nagyon jó és hasznos, hogy egy helyen minden kipróbálható, mert valljuk be, melyik szülő, család kerekedne fel, hogy végiglátogassa sorra a szakosztályokat. Mindig azt mondom, ilyen idős gyerekeket játékosan tudunk a sport mellett tartani. Sokan ott veszítik el őket, hogy egyből követelményeket támasztanak. Tizenhét éves koromig én is többször abba akartam hagyni, akkor viszont kijutottam az Ifjúsági Barátság Versenyre, ami most egy világbajnokságnak felelne meg, ott ébredtem, ebből valamit ki lehet hozni. Azért lettem Sumák, mert mindig lecsaltam az edzéseket. Bár az edző ezt hagyta, szerintem úgy számolta ki a három kör futást, hogy kettő is bőven elég. Szerintem a csibészségnek is bele kell férnie a sportba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!