Sport

2015.02.27. 10:28

Előkelő helyen végeztek a Fejér megyei tűzoltók az országos úszóversenyen

Cegléden rendezték meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának úszóversenyét csütörtökön. A városi uszodában ezúttal csaknem kétszázan álltak rajtkőhöz, többen, mint korábban valaha.

Fejér megyét a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról Laskó Gábor tűzoltó zászlós, Kaiser Csaba tűzoltó törzsőrmester, Vass Attila tűzoltó őrmester és Pálinkás Norbert tűzoltó őrmester képviselte. 

A versenyt dr. Demény Ádám tűzoltó ezredes, a rendezvényt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal közösen szervező Országos Katasztrófavédelmi Sport Egyesület elnöke nyitotta meg. Elmondta, a bajnokság célja az, hogy felhívja a hivatásos állomány figyelmét a sport és ezzel összefüggésben az egészséges életmód fontosságára. Kiemelte, hogy a rendezvény egyrészt népszerűsíti az úszósportot, másfelől az egymással versengők sportbaráti kapcsolatokat alakíthatnak ki egymással.

A versenyen férfiak és nők külön versenyeztek. Száz- és kétszáz méteres távokban álltak rajthoz a harminc év alatti, a harminc és harminckilenc év közötti, valamint a negyven évnél idősebb úszók. A választható úszásnemek a gyors, a mell, a hát és a pillangó voltak. Rendeztek vegyes váltó futamokat is, itt négyszer hatvanhat, valamint négyszer harminchárom métert teljesítettek férfiak és nők egyaránt.

Százméteres mellúszásban Kaiser Csaba tűzoltó törzsőrmester a negyedik helyen, Vass Attila tűzoltó őrmester a hatodik helyen végzett. Százméteres gyorsúszásban Vass Attila tűzoltó őrmester szintén hatodik helyezést ért el. Mindkét Fejér megyei tűzoltó sporteredményét oklevéllel ismerték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!