Sport

2014.07.30. 19:25

A dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo is ott volt a jubileumi JKA-táborban

Dunaújváros - A Magyar JKA Karate Szövetség július 16. és 19. között rendezte meg szokásos nyári gasshukuját (edzőtáborát) a budapesti MOM Park Sportcsarnokában.

Munkatársunktól

Az ez évi esemény különlegességét az adta, hogy idén ünnepli 40 éves fennállását a hazai JKA karate élet. Az edzőtábor vezetői a hétdanos Izumiya Seizo (Tokyo – Japán) és a szintén hétdanos Sawada Kazuhiro (Belgium) mesterek voltak. Előbbi a Japán Karate Szövetség központjában dolgozó mester, míg utóbbi szintén ezen szervezet Belgiumba kinevezett instruktora. A Makita-Hikari Dojo tagjai közül tizenhatan vettek részt az edzéseken. Az edzőtábor összlétszáma 350 fő volt, ebből közel százhetvenen Európából, tizenöt országból érkeztek. Nagyon hasznosan teltek a foglalkozások, aki akart, bőven tanulhatott. A pénteki napon a szokásos dan-vizsgákra került sor, ahol közel negyvenen próbálkoztak egytől öt dan fokozatig.

A dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo csapata a budapesti edzőtáborban. Fotó: amatőr felvétel

A Hikariból Borsos Péter és Kovács Bence JKA 1. dan fokozatot, míg Schneider Gellért és Szűcs József JKA 2. dan fokozatot szerzett. Szűcs József szép „Kihon" gyakorlatával, míg Schneider Gellért eredményes „Kumite" teljesítményével tűnt ki a vizsgázók közül. Szombaton délután a tábort záró hagyományos „Shotokan Kupa" nemzetközi versenyt rendezték meg, ahol Szűcs József férfi katában 3. helyet szerzett. Szombaton este „Sayonara party" zárta a tábort – egyébként a vizsgázók csak itt tudták meg az eredményt –, ahol ki lehetett engedni a „gőzt". A Hikariban augusztusban szünet lesz, ez idő alatt nagytakarítás, szükséges felújítások és a második félév előkészítése folyik, de néhány karatéka ezen idő alatt is folytatja a napi gyakorlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!