Sport

2014.02.23. 21:15

Acélbikák: Te kit választanál?

Vasárnap este befejezte szereplését a MOL Liga alapszakaszában a Dab.Docler jégkorongcsapata. Ellenfelük a rájátszásról lemaradt Csíkszereda volt. A dunaújvárosiak könnyedén győztek.

Boda András

Dab.Docler – HSC Csíkszereda 6-1 (4-0, 1-0, 1-1)
Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Vezette: Haszonits, Sós, Abonyi, Pálkövi.
DAB: Kiss T. – Lindgren 2, Hüffner, Ladányi, Szappanos 1 (1), Kiss Á. 1 (2) – Huba (1), Erdélyi, Magosi, Peterdi, Azari (1) – Jabornik, Gröschl, Somogyi 2, Pavuk (1), Contois – Hruby G., Szepessy, Papp V., Léránt, Szabados. Edző: Stephan Lundh.
Csíkszereda: Ruczuj (Kozuch) – Hruby J., Bors, Molnár, Novak (1) – Salló, Papp Sz., Péter, Moldován, Szőcs – Ölander 1, Nagy, Becze, Tranca, Kulha – Bíró O., Bíró T., Farkas. Edző: Gál Sándor.
Kiállítások: 12, illetve 50 perc.

Az alapszakasz mérkőzéseinek egyik legfontosabb tétje, hogy ki választhat ellenfelet magának a MOL Liga rájátszásba kerülő csapatai közül. Ebben a szezonban is sikerült megszerezniük az alapszakasz elsőséget a dunaújvárosiaknak, és élve a lehetőséggel ki fogják választani azt a csapatot, amely ellen a fiúknak a legtöbb esélyük lehet a döntőbe jutásra. A döntést hétfő délelőtt hozza meg a csapat vezetése.

Azari Zsolt, a DAB elnöke beavatott minket abba, hogyan is lesz a választás.

– Az edző szakmai szempontból fogja jellemezni a várható ellenfeleinket, a játékosokat képviselő grémium a gyakorlati előnyöket és hátrányokat veszi számba, én pedig gazdasági oldalról fogom az érveimet elmondani. A megbeszélés során minden csapatot külön-külön fogunk jellemezni e szempontok alapján, és végül minden érintett javaslatot tesz a kiválasztandó csapatra. A végső döntést a javaslatok alapján én fogom meghozni, figyelembe véve a többiek véleményét, de Stephan Lundh vezetőedző fogja bejelenteni a Digi TV hétfő reggeli sportműsorában. Az én szempontomból, tehát gazdaságilag, a hatékonyság a legfontosabb. Ez azt jelenti, hogy a vélemények alapján azt a csapatot kell választanunk, amelyik ellen a legkevesebb befektetéssel a legtöbb „hasznot” lehet elérni. A haszon a Dab.Docler esetében a bajnoki cím megszerzése, megvédése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!