Sport

2013.12.29. 19:23

Nagyot kellett küzdeni

Dunaújváros – Vasárnap este a Veszprém fiatal együttesét fogadta a Dunaújvárosi Kohász női első osztályú kézilabdacsapata.

Jankó Árpád

És ez a hatvan perc már a bajnoki pontokért zajlott. Róth Kálmán vendéggárdája, azaz a győri bajnok fiókcsapata tehetséges fiatalokból verbuválódott, viszont Mátéfi Eszter, a hazaiak szakvezetője azt hangsúlyozta, hogy a rutin pedig a Kohász együttesét jellemzi. Nyert is a hazai csapat. Utána a kézilabdázó hölgyek koccinthattak a szurkolókkal, és búcsúztak az óévtől.

Az év utolsó bajnoki mérkőzését a Veszprém együttesével játszotta a Dunaújvárosi Kohász első osztályú női kézilabdacsapata. Természetesen Ferlingék szépen akartak elköszönni az esztendőtől. A Kohász győzelméhez zt már előre tudtuk: nagy küzdelem, kemény játék, összpontosítás kellett, ismerve a fiatal veszprémi lányok makacs, agresszív, igen gyors kézilabdáját. 

Dunaújvárosi Kohász – Veszprém Barabás Duna Takarék
30-25 (13-13)

Dunaújváros Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Heim A., Jolántai Cs.Dunaújvárosi Kohász: Vig – Hosszu, Gera 3, Ferling 6, Rádl 5, Bulath 7 (3), Vincze 3. Csere: Csapó (kapus), Takács D. 6, Takács F., Ferenczy, Grosch, Kővári. Edző: Mátéfi Eszter.Veszprém: Pásztor –Hajtai 1, Planéta 7 (1), Takács 4, Tóth E. 4, Tóth G. 5 (1), Pelczéder 1. Csere: Szemerey (kapus), Kokas, Kurucz 1, Marincsák 2. Edző: Róth Kálmán. 
Kiállítások: 8, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 3/3, illetve 3/2. 

Kapkodott a vendégcsapat, de jelentős előnyt nem tudott szerezni a mérkőzés elején a Kohász, mert sorra elrontotta a ziccereket, s a kapufával is rossz viszonyba kerültek (3-1). Azután nőtt a hazai előny, de ez nem tartott sokáig. Róth Kálmán egy időkéréssel rendet tett a csapatánál. Már ekkor látszott, nagyon nehéz küzdelmes percek várnak a Kohász játékosaira. Ekkor nagyon hiányoztak a válogatott Bulath Anita góljai. A lelkes és keményen védekező veszprémiek döntetlenre hozták az első félidőt (13-13). Egyáltalán nem lehett nyugodt a megtelt nézőtér. Az emberelőnyös helyzetet sem tudta a hazai gárda kihasználni. Végre két góllal vezetett a Kohász a 40. percben (18-16), majd egy-egy találattal nagy küzdelem árán növelték is a hazai hölgyek az előnyüket (22-18).

 


Takács Dusmáta ragyogóan játszott. Főleg az első félidőben dobta a gólokat sorozatban. Csapata egyik legjobbja volt (Fotó: Ónodi Zoltán)



Mindig volt valaki, aki vállára vette a csapatát. Hol Ferling, a góldobásba belejött Bulath, vagy a remeklő Rádl, Takács Dusmáta lohasztotta le a veszprémiek reményeit. és ekkor már Róth mestre sem tudta csapata sorait rendezni. A küzdelem, a hajtás, a keménykedés továbbra is jellemezte a két csapat játékát. A bakonyi lányok természetesen a négygólos hazai előny ellenére sem adták fel. S igyekezetüknak meg is lett az értelme, mert az 55. percben 27-25-öt mutatott a tábla!

A hazai közönség vastapssal motiválta Mátéfi Eszter gárdáját, s már látható volt: ezt az estét ha törik, ha szakad, nem engedik a veszprémiek által elrontani. Az utolsó előtti percben kettős emberelőnybe került a dunaújvárosi együttes, és ez ,ár 28-25-nél jelezte: közeledik a hazaiak örömtánca. Két találkozót még rápakoltak a hazaiak, és jöhetett a pacsizás a közönséggel (30-25). Szép ősz után nem szakadt meg a sorozat. A „tavasz” is jól kezdődött. 

Mátéfi Eszter: – Az történt a pályán, amit vártam. nagyot kellett küzdeni. A játékosaim szíve és esze a helyén volt. Boldog új évet kívánunk ezzel a győzelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!