Sport

2013.09.08. 19:58

Itthon is jól rajtoltak

Két kérdés adódott a szombati bajnoki találkozó előtt. Tudja-e tartani remek formáját a D. Kohász női kézilabdacsapata a veszprémi bravúr után, és javul-e a Vác játéka a BSE elleni szenvedést követően.

Jankó Árpád

D. Kohász – Ipress Center-Vác
26-22 (15-8)
D. Kohász: Vig – Hosszu 1, Rádl 1, Ferling 4, Takács D. 3, Vincze 4, Bulath 9 (4). Csere: Pisák, Csapó (kapusok), Gera 3, Vadász, Berta, Sánta, Takács F. 1. Edző: Mátéfi Eszter. Vác: Triffa – Niksic 2, Dakos, Farkas 2, Kaiser, Nikcevic, Szádvári 1. Csere: Bíró (kapus), Hansághy, Hámori, Szondi 1, Kamper 7 (4), Fülöp 3, Stepanovic 5, Katona, Virág 1. Edző: Konkoly Csaba. Dunaújváros Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Horváth P., Marton B. 
Hétméteresek: 4/4, illetve 6/4.
Kiállítások: 8, illetve 6 perc.  

A választható két kérdés közül a kezdést követően máris az elsőre lehetett megadni a választ. A dunaújvárosi játékosok pazarul kezdték a mérkőzést. Azonnal feltűnt, hogy védekezésnél Vincze zavaróként középen lépett ki, így Ferling került támadásig a bal oldalra. Ez alapos gondot okozott Konkoly Csaba együttesének, mert csak a tizenkettedik percben voltak képesek a második találatot megszerezni. De ekkor már a Kohász a tizedik góljánál tartott (10-2).

Hiába kért időt a vendégek mestere, a hazaiak nagyszerűen védekeztek, mint a vércse csaptak rá a váci támadókra. És ne feledjük: Vig Vivien megint pazarul védett. A Kohász lerohanásai pedig rendre céltba értek. Ekkor már felhangzott az „Újváros!” a nézőtérről. A hazai csapat semmi kétséget nem hagyott: ott folytatták, ahol Veszprémben abbahagyták. A második félidőben sem történt változás egészen addig, amíg Bulath Anita meg nem sérült. De a nagy iramban különben is kellett cserélgetni.



A 34. percben tízet lehetett a Vácra számolni (18-8), de Stefanovic és Kamper góljaikkal tartották a lelket a vendécsapat több játékosában is. S a Vác nem is adta fel! Egyre többet hibázott a hazai gárda, több ziccer is kimaradt, és az 50. percben már négyre (24-20) csökkent az előny. Vig azonban kiváló reflexszel védett, amikor Ferling Bernadett bedobta a huszonhatodik gólt (26-21), akkor már felállt a közönség, és vastapssal köszönte meg a hazai nyitányon a győzelmet. 

Konkoly Csaba: – Az első félidőt nagyon elvesztettük.

Mátéfi Eszter: – Nagy küzdelemben örömjátékot játszottunk, különösen az első félidőben. El is fáradtunk a végére, de ekkor is volt mindig valaki, aki góljával lehűtötte a váci csapat pislákoló reménysugarát. Állva maradt a váci együttes az első félidőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!