Sport

2013.04.18. 11:16

Ismét a Veszprém ellen

Szombaton (18 óra) ismét hazai csarnokban játszik a Dunaújvárosi Kohász női NB I-es kézilabdacsapata. Az ellenfél a Veszprém együttese lesz.

Agárdy Csaba

A rájátszás hétvégi fordulójára intenzíven készülnek Ferlingék, már nagyon kiéheztek egy győzelemre. Főképp az önbecsülés és a közönség kiszolgálása a motiváció, no és egyszerűen az a tény, hogy győzni jó érzés.

A Veszprém Barabás együttese február 8-án rossz élményekkel utazott haza Dunaújvárosból, mert nagyszerű játékkal, 31-25-ös Kohász-győzelemmel búcsúztatták el a hazaiak a bakonyiakat. Különösen az első félidei határozott, fegyelmezett, kiváló csapatjátékkal lepte meg a dunaújvárosi gárda  Róth Kálmán  fiatal együttesét.

A folytatásban pedig tartotta az előnyét a Kohász.Az ellenfél kézilabdázói életkoruknál fogva is képesek rohanós, lelkes játékra.

 

Megnyugtató hír, hogy  most már szinte teljesen egészséges a  csapat kapitánya, Ferling Bernadett


Figyelmeztető, hogy eddig többször is vert helyzetből fordítottak. Különösen a hórihorgas  Planéta Szimonetta  és Tóth Eszter lehet veszélyes, akik ontják a gólokat. Előző 124, utóbbi 101 gólnál tart. De nyilván bizonyítani akar a tavaly még újvárosi  Vig Vivien kapus és a szélső Hosszú Boglárka is. Örömteli hír a Kohász házatáján, hogy a sokáig lábadozó Ferling Bernadett szinte teljesen meggyógyult, és  a nemrég megsérült  Bódi Bernadett  is  edzésbe állt. Mindkettőjük játékára számíthat Mátéfi Eszter  szakvezető.

Az edző mondta:  - Csakis nagyon fegyelmezett játékkal, és kemény, kifogástalan védekezéssel tudjuk megismételni a februári győzelmünket. Mindenképpen szeretnénk örömet szerezni a közönségünknek szombaton. Hozzátehetjük, hogy akkor Csapó Kyra, a fiatal kapus is ragyogóan védett. Róth mester hiába állított a mérkőzés kezdete után azonnal őrzőt Ferlingre, elgondolása nem jött be.

A Kohásznak tehát adott a Veszprém elleni minta, ezt kellene megismételni, azaz végig, hatvan percig uralni a játékot, és a fiatal ellenfelet hibákra késztetni. Mindezt nem nagy kunszt leírni, végrehajtani annál nehezebb. Dehát azért első osztályú a dunaújvárosi gárda, és nyolcadik a rangsorban, s azért gyakorol naponta kétszer is, mert a játékos számára ünnepi porogramnak számító bajnoki mérkőzésen kötelező bizonyítania: méltók az NB I-es státuszra. Ha így történik szombaton este is, akkor számíthat a csapat a közönség hálájára.  




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!