Sport

2013.04.03. 16:20

Divízió I-es jégkorong vb - Harminc játékos kezdte el a felkészülést

A magyar jégkorong-válogatott a Jégpalotában kedden este megkezdte a felkészülést a divízió I-es világbajnokságra. Az A-csoport küzdelme jövő vasárnap a Papp László arénában kezdődik meg.

Agárdy Csaba

Harminc tagú keret találkozott kedden kora délután, hogy este elkezdje a felkészülést. Napi öt óra edzést írt elő a játékosoknak Rich Chernomaz szövetségi kapitány: két jeges és egy konditermi gyakorlás vár a társaságra ezen a héten.

Szombatig csak az edzéseken lesz a hangsúly, utána azonban már két felkészülési mérkőzés is be van iktatva a programba. Április 7-én, vasárnap Lengyelország ellen 17 órakor Dunaújvárosban játszik a válogatott, majd kedden Japán lesz az ellenfél. A mérkőzés 19 órakor a Jégpalotában kezdődik. Rick Chernomaz ezt a mérkőzést követően jelöli ki azt a huszonkét játékost, akik részt vesznek a világbajnokságon.

A keret, kapusok: Hetényi, Bálizs, Rajna, Szuper. Hátvédek: Gőz, Horváth A., Kiss D., Nagy R., Pozsgai, Sille, Szélig, Szirányi, Tokaji, Vas Márton. Csatárok: Bartalis, Benk, Galanisz, Hári, Kovács Cs., Ladányi, Magosi, Mihály, Nagy G., Nagy K., Sebők, Sikorcin, Sofron, Somogyi, Szappanos, Vas J.

A magyar válogatott április 14-én vasárnap, 19.30 órakor Nagy-Britannia ellen kezd. Kedden Dél-Korea, csütörtökön Kazahsztán, pénteken Olaszország, míg vasárnap Japán lesz a mieink ellenfele. Csapatunk minden mérkőzése este fél nyolckor kezdődik.

Az első két helyezett jut fel az A-csoportba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!