Sport

2013.02.08. 20:18

Nagyszerű hazai játék

A két fiatalos csapat közül azért a Dunaújvárosi Kohász nagyobb rutinnal rendelkezett, de a veszprémi lányok gyorsasága, erőszakossága óvatosságra intette a hazaiakat.

Jankó Árpád

A veszprémi kézilabdázó lányok mestere,  Róth Kálmán nehéz, kemény játékot jósolt.  - Mindent eldönt majd, hogy a Kohász nyitott védekezése ellen  megtaláljuk-e az ellenszert - nyilatkozta Róth. A másik  szakvezető, Mátéfi Eszter, akit sikeres diplomaszerzése után  nemzetközi mesteredzőnek is hívhatunk, bízott a hazai pálya előnyében és a nagyobb  tapasztalatban. 

Tehát igen élvezetes,  küzdelmes játék elé nézett az immár  egyre növekvő létszámú hazai publikum. A nézőt nem lehet becsapni: a Kohász nagyszerű sorozata után már hétszáz szurkoló ült a lelátón.

Remekül kezdett a vendéggárda. A hazaiak kapitánya,  Ferling Bernadett azonnal őrzőt kapott, és máris 4-2-re vezetett a Veszprém. A felébredő Kohász a 9. percben már egyenlített (4-4). Átvette a vezetést a Dunaújváros, és rövidesen háromra nőtt az előnye (13-10). Róth mester   hiába kért időt, csapatának lendülete elszállt, mivel igen hatékonyan védekezett a  hazai együttes.

 



Labdaszerzés és gyors lerohanás  ez volt a Kohász játékának koreográfiája.  18-10-nél már tombolt a hazai  közönség. A százötvenszeres válogatott Ferling hiába kapott őrzőt, vitte hátán a csapatot.  A kilencgólos félidei eredmény már  szinte behozhatatlan volt (20-11). Becsülettel dolgozott a veszprémi gárda a folytatásban, de ezúttal Planéta  Szimonetta kevés volt a dicsőséghez.

Mátéfi forgatta a csapatát, amit Róth nem tudott megtenni rövid kispadja miatt. A két szőke hölgyet  az első részben a veszprémiek szidták, a másodikban  pedig a hazaiak kritizálták következetlen bíráskodásuk miatt. A lényeg azonban a játékban mutatkozott meg. A vendégek  egyre inkább   tanácstalanokká váltak, és a hazai  előny nőtt  (25-15). A hajrában már a Kohász ifistái is  a parkettára léptek. Közülük a tizenöt éves Kemény Dóra hatalmas gólt dobott.

A mérkőzés utolsó perceiben pedig  a hálás dunaújvárosi közönség állva tapsolta kedvenceit. Igazi csapatmunkát produkált az újvárosi gárda,  mindig volt valaki, aki villogott  a játékban.  A veszprémi lányok igyekezetével, akarásával nem volt gond, de most egy jobban játszó csapat előtt meg kellett hajolniuk.


 

D. Kohász  _ Veszprém Barabás Duna Takarék KC
31-25 (20-11)

Dunaújváros Sportcsarnok, hétszáz néző. Vezette:  Pech Katalin, Vágvölgyi Mária.
Dunaújvárosi  Kohász:   Pisák  _ Bognár Bódi  7 (2),  Sánta 3, Takács F., Takács D. 4, Ferling 5 (2), Berta 8.  Csere: Csapó  (kapus),  Gera 1, Vadász, Gáspár, Kemény 1, Orbán L., Rádl 1, Kővári 1.      Edző:  Mátéfi Eszter.
Veszprém:  Vig  _ Hosszú 2, Tóth E.  1, Planéta 12,  Tóth G. 5 (1),  Pelczéder 1, Schatzl 3.  Csere: Pásztor  (kapus),  Kokas,  Takács 1.  Edző: Róth Kálmán.
Kiállítások: 10, illetve18 perc.
Hétméteresek: 6/4, illetve 6/4. 


Mátéfi Eszter: - Megérdemeltük a győzelmet. Remek védekezéssel és a fiatal   Csapó Kyra védéseivel  megfelelő előnyünk volt.  Újabb értékes pontokat szereztünk. 

Róth Kálmán: - Az első félidei nyomást nem bírta el a tapasztalatlan, fiatal csapatom, s ebből a második játékrészben sem tudtunk felállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!