Sport

2013.02.06. 13:35

Elutazott a hoki válogatott Lengyelországba

Dunaújváros - Elutazott ma reggel a magyar jégkorong-válogatott a lengyelországi EIHC-tornára. A mieink ma 16 órakor Románia ellen játszanak Tychyben.

Agárdy Csaba

 

A dunaújvárosi Kiss Dániel (17) már többször tagja volt a keretnek, de játszani még nem játszott a válogatottban. Most bemutatkozhat

Rich Chernomaz szövetségi kapitány harminchét játékost hívott meg a tornát megelőző gyakorlásokra. A kanadai szakember kedden este hat játékosnak köszönte meg a részvételt. Így itthon maradt Pleszkán József, Ágoston Olivér, Horváth András, Sille Tamás, Varga Arnold és Tóth Adrián. (Horváth családi okok miatt nem utazik, míg a negyvenhárom éves Sille már többször bizonyított a válogatottban, így ő "pihen".) Vagyis a Dab.Docler öt  jégkorongozója,  a védő  Kiss Dániel,  a csatárok - Galanisz Nikandrosz, Pavuk Attila, Somogyi Balázs és Szappanos Dávid - bizonyíthat Tychyben, hiszen Chernomaz az elutazás előtt kijelentette, mindegyik játékos lehetőséget kap arra, hogy megmutassa, ott a helye a legjobbak között.

A magyar válogatott programja.

Február 7., 16 óra:  Magyarország-Románia.

Február 8., 16 óra: Dél-Korea-Magyarország.

Február 9., 18 óra: Lengyelország-Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!