Sport

2012.05.16. 08:30

WTCC: Michelisz Ausztriában is pontokat remél

Féltávhoz, azaz a hatodik fordulójához érkezett a WTCC sorozat, amelyre a szomszédos Ausztriában, a Salzburgringen kerül sor. A Zengő Motorsport két héttel a magyarországi futamgyőzelem után, a Budapesttől 450 km-re található versenypályán küldi pályára újra versenyzőit, az immáron kétszeres világbajnoki futamgyőztes Michelisz Norbertet és a 2010-es SEAT Leon EuroCup győztesét, Wéber Gábort.

Dunaújvárosi Hírlap

Michelisz Norbert magyarországi futamgyőzelme után a világbajnoki pontversenyben 78 megszerzett pontjával a 6. helyen áll; míg az eltérő pontozású a Yokohama Driver’s Trophy értékelésben 67 ponttal, a második a rangsorban, az élen álló Pepe Oriola mögött.

Wéber Gábor 3 világbajnoki ponttal összetettben a 20., a független versenyzők között pedig a 10. helyen áll.

A hétvégén a világbajnokság betétfutamai között szerepel a Uniqa Lotus Ladies Cup is, amelyben a Zengő Motorsport színeiben ismét rajthoz áll Kőváry Anett, a Class Fm reggeli műsorának hírszerkesztője is.       

Michelisz Norbert: Mivel a Salzburgringen nem versenyeztünk még, nehéz megmondani, hogy mik lehetne a pontos elvárásaink a hétvégével kapcsolatban. Szeretném az elmúlt időszak formáját fenntartani, de azt is tudom, hogy a hosszú egyeneseken hátrányban leszünk a versenytársakkal szemben, ám a pontszerzést ennek ellenére elérhető célnak tartom. Egy rajtelsőség és egy futamgyőzelem után nyilván mindenki azt várja, hogy ismét dobogóért harcoljunk, de ehhez úgy érzem ezúttal nagy szerencsére lenne szükségünk.

Wéber Gábor: 

Salzburgring leginkább Monzához hasonlítható gyors pálya, úgyhogy a motorerőnek és a szélárnyéknak ismét nagy szerepe lesz. Mivel most is 40kg plusszal versenyzünk, így a Chevyk és a SEAT-ok ellen nehéz dolgunk lesz. Mindezek ellenére Monzában mégsem mentünk rosszul, de optimális szélárnyék taktika kell az időmérőn, amit a szabadedzésektől megpróbálunk begyakorolni. Reálisan nézve a fordított rajtrácsos futamra kell gyúrnunk és nagyon remélem, hogy ezen a hétvégén végre elkerülnek a technikai hibák.

A hétvége menetrendje: 

Május 19, szombat: 

09:00-09:40 Első szabadedzés

11:45-12:15 Második szabadedzés

15:45-16:20 Időmérő edzés

Május 20, vasárnap: 

08:45-09:00 Bemelegítő edzés:

13:20-13:45 Első futam (12 kör)

14:35-15:00 Második Futam (12 kör)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!