Sport

2011.01.29. 17:21

Egészen sima győzelem volt

Székesfehérvár - Az Albacomp magabiztos játékkal, 18 ponttal verte az Atomerőmű csapatát a férfi kosárlabda NB I szombat délutáni rangadóján.

Silye Sándor

Albacomp-Paks 92-74 (26-23, 30-18, 19-18, 17-15)
Székesfehérvár, 2700 néző, vezette: Pálla, Török, Farkas.
Albacomp: SIMON 14, HANGA 20/3, Crocker 12/3, HOLLIS 16/6, JONES 15, csere: Madár ,3/3 Keller 7, Bódi 5/3, vezetőedző: Braniszlav Dzunics, edző: Matus Gábor.
Paks: Kovács 4, HODGES 21/9, Winters 4, Körtélyesi, SALES 29/3, csere: Pavlik 10/6, Morgen 4/3, Tóth P., Farkas, vezetőedző: Horváth Imre.

Jól kezdődött a mérkőzés Crocker duplájával, rosszul folytatódott Hodges triplájával. Winter duplájával pedig máris ott volt az előny, sőt, rövidesen hattal ment a Paks. Pontatlanok voltak a fehérvári fiúk, az ellenfélnek viszont minden dobása behullott. Javuló védekezés, labdaszerzések után fordított az Alba. Ezután felváltva vezettek a csapatok, majd néggyel ment a hazai társulat, ebből három lett az első szünet kezdetére. A nyitó 10 perc – az eredményből is látható – nem a védekezés minőségéről szólt. Persze ezt a közönség a legkevésbé sem bánta...

Az itthon játszóé volt most is az első találat, de az ellenfél centere, Sales 13. percben már a 13. pontjánál járt. Harcos mérkőzés volt annyi szent, miközben a vendéglátók vezetésének a nagysága hétre nőtt. Amikor tíz fölé hízott a különbség Horváth Imre gyorsan időt kért. A házigazdák ezekben a percekben nemcsak küzdöttek, de jól is játszottak mind a védekezésben, mind pedig a támadásban.

A mérkőzésnek egyetlen gyenge pontja volt. Na, kik voltak? Ugye kitalálják? Főleg Pálla vezetőbíró sújtotta az Albacompot.

A félidő vége előtt 14 volt az albásoknak, kár, hogy Salesszel továbbra sem bírtak a házigazdák. Állt a végén a játék, egy paksi néző nem sajnálta a pályától az italát, a precíz Pálla spori több, mint két percig nem engedte Simont a második büntetőjét eldobni. Pedig már rég mindenki a pályát törölte... Crocker az utolsó másodpercben dobott egy triplát, így 15 egységgel járt előrébb az Albacomp a szünetben.

Az Albacomp triplája kihullott a gyűrűből, Sales duplája bement. Jones kétszer birkózott a labdával és a gyűrűvel, nem talált, jól esett Hollis triplája, majd rövidesen már 18 volt a fehérváriak javára. Hej, ha Jones nem hagy ki három büntetőt... Húsz fölé lépett a csapat, óriási volt a hangulat a nézőtéren. Hanga hatalmas zsákolása, Jones nagy sapkája robbantotta a csarnokot. Öt pontot ledolgozott hátrányából az Atom, de így is maradt tizenhét az előnyből.

Kicsit pontatlanná vált a szakasz második felében az Albacomp, de 16 ponttal vezetett a záró rész előtt. Tartották előnyüket az albacomposok, majd a Paks tovább faragta a hazai előnyt, 13-nál időt is kért Braniszlav Dzunics. Tíznél rázendített a közönség, négy ponttal köszönte a csapat. Zónára váltott az Atom, óriási jelenet: Hanga bedobásából Crocker alley-oupja csalt tapsot a népekből.

Az Albacomp magabiztosan hozta az újabb mérkőzését, újabb lépéssel megelőzve a Paksot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!