Sport

2010.10.01. 02:29

Végig fegyelmezetten

Dunaújváros - Elérkeztünk a szokásos őszi megyei rangadóhoz. Szombaton (18 órakor) Fehérváron játszik a Dunaújvárosi REL női kézilabdacsapata az Alcoa együttese ellen.

Jankó Árpád


- Sose szerencsés, ha kiesik a csapat a ritmusból, de természetesen ugyanez az ellenfél dolgát is nehezíti. Ráadásul olyan együtteshez utazunk szombaton, amely szintén jó teljesítményt nyújtott eddig. Az Alcoa is négy mérkőzésből hat ponttal rendelkezik, ahogyan mi is. A szünet ideje alatt két komoly felkészülési mérkőzést játszottunk. Győrben megvertük az ETO csapatát, igaz a bajnokcsapatból hiányoztak a válogatottak, majd itthon győztünk komoly különbséggel a Siófok ellen. Ezek felkészülési meccsek voltak, amelyeknek az volt a céljuk, hogy ne essünk ki a játékból. Nem is az ellenfél érdekelt, hanem a saját csapatom, amellyel már a Fehérvár elleni játékot próbáltuk gyakorolni. Arról nem is beszélve, hogy közben komoly edzésmunkát is elvégeztünk.

- Jól tudjuk: az Alcoa a nyáron komolyan megerősödött..

- Egészen más a felállásuk most, ősszel. A brazil Amorin után az orosz Trischchuk mellé érkezett az ukrán Vaschuk, így a gólerős Tilinger, a szélső Vincze társaságában nagyon komoly csapattá vált a fehérvári gárda. Éppen ezért nagyon nehéz, küzdelmes mérkőzésre kell számítanunk szombaton. Könnyedén megverték a Békéscsabát, egy góllal kaptak ki a Győri Audi ETO csapatától, és ezek mind ezt bizonyítják.

- Azt is meg kell említenünk, hogy a dunaújvárosi együttes is nagyszerűen kezdte a bajnokságot, és bizony sokan már másképp említik Radulovicsékat, mint tették azt tavaly...

- Én is így gondolom. Remélem sikerült átmenteni a jó játékunkat. Tudjuk, hogy sokat fut a fiatal fehérvári csapat. De remélem, nem többet, mint mi fogunk. A játékosaimtól azt várom, hogy alkalmazkodjanak a fehérváriak játékához, kapcsoljanak ki minden külső körülményt. Bízom benne, hogy sem az idegen közönség, sem a játékvezetők nem tudják befolyásolni a játékunkat. Nem vagyunk esélytelenek a megyeszékhelyen. Pontot, pontokat szeretnénk elhozni Székesfehérvárról. Van önbizalmunk, és elszántak vagyunk. Nagy tempó, sok ütközés, keménység, gyorsaság fogja jellemezni majd a szombati kézilabda-mérkőzést. Ami még nagyon fontos számunkra: hogy az utolsó másodpercig fegyelmezetten játsszunk.

A Dunaújvárosi REL őszi mérkőzései: D. - Siófok 38-22, Győr - D. 32-28, D. - Szekszárd 36-23, D. - Újbuda 46-19.

Az Alcoa eredményei: A. - Békéscsaba 38-31, Siófok A. 29-32, A. - Győr 23-34, Szekszárd - A. 26-31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!