Sport

2010.10.21. 02:28

A Fradi ellen készülnek

Dunaújváros - Már csak napi egy edzéssel készül a dunaújvárosi első osztályú női kézilabdacsapat a szombati fővárosi derbire, amikor a Fradi otthonában folytatja a bajnoki sorozatot.

Jankó Árpád

- Az ilyen bajnoki szünetek miatt sajnos kiesik a csapat a játékból, és ez nem szerencsés. Ráadásul az Újbuda lemondta az edzőmérkőzést, így egyedül csak a Dunaferr serdülő fiúcsapatával tudtunk meccset játszani. Ez viszont nagyon hasznos volt, mert a fiúk játékának a sebességét, keménységét vettük át, azaz az ellenfél ellenállását kellett a mérkőzésen legyőznünk.

- Mégis milyen elgondolások szerint készíti fel a csapatát a Ferencváros ellen?

- Elsősorban az ellenfelünk kapusaival foglalkoztunk. Abramovics és Pastrovics két jó képességű kapuvédő. Másodszor: fel kell készülnünk arra, hogy a zöld-fehér csapat nagyon gyors, ha labdát szerez. Ők arra számítanak, hogy a mi játékosaink előbb-utóbb ebben a tempóban elfáradnak. S azt is jó tudni, hogy a felállt fal ellen melyik oldaluk az erősebb, miképp támadják a kaput. Erre a bajnoki évre megerősödött a Fradi. Kapust igazoltak, érkezett Tomori, a két Szamoránsky, Kovacsicz, a válogatott Szucsánszki, a régi ismerőseink, Szádvári, Balogh Barbara együtt jó csapatot alkot. Nem véletlenül állnak a harmadik helyen tíz ponttal. Mi hatodikak vagyunk hat ponttal. A legfontosabb feladatunk szombaton, hogy lefékezzük őket játék közben.

- Természetesen idegenben sem mondanak le a pontszerzésről...

- Szó sincs róla. Azzal a tudattal kell kimenni a játéktérre, hogy remek játékosaink vannak, nagyon sokat edzünk, és ki tudjuk magunkból hozni a maximumot. Legyen benne a játékunkban a győzelmünk.

Kedden Marcaliban szerepel kupamérkőzésen az együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!