Sport

2009.09.25. 02:29

Szervezési hiba történt

Dunaújváros - Az elvesztett LEN Kupa döntőjének fájó emléke lassan már halványodna a DF-Elco háza táján, de most a nemzetközi szövetség fegyelmi büntetése fenyegeti a klub edzőjét.

Gróf András

- Ketté kell választani a dolgokat. A mérkőzés végén valóban ingerülten reklamáltam a zsűriasztalnál, mivel úgy éreztem a játékvezetők nem korrektül vezették a találkozót. Kíváncsi vagyok, abban a szituációban ki tudott volna higgadtan viselkedni. Ezért természetesen vállalom a büntetést, de az eredményhirdetés körüli huzavonához semmi közöm, hiszen a találkozó után azonnal elhagytam az uszodát.

- Egy nemzetközi kupadöntő, gondolom, szoros forgatókönyv szerint zajlik?

- A meccs előtt nem volt szó semmilyen ceremóniáról. A vesztes csata után az oroszok örültek, a mi csapatunk körülbelül tíz percig ült a medence szélén, és szomorkodott. Senki nem ment oda a lányokhoz, hogy az eredményhirdetés helyszínére kísérje őket. Amikor már az öltözőben a zuhanyzó alatt álltak, akkor küldtek utánuk egy embert, hogy fel kellene vonulniuk az eredményhirdetéshez. Néhányan, akik már felöltöztek, kimentek, és átvették az érmeket. Amire a többiek végeztek, már vége volt a ceremóniának.

- Április óta ez csak most tűnt fel a nemzetközi szövetségben?

- Eddig semmiféle hivatalos értesítést nem kapott a klub. Szerintem a mérkőzés ellenőre nagyította fel ezt a problémát, hiszen az oroszok ünnepelték magukat.

- Milyen következményei lehetnek ennek az ügynek?

- Nincs olyan jogszabály, ami miatt a klubot büntetni lehet, ezért próbálják a felelősséget személy szerint rám hárítani, de nekem nem volt semmilyen ráhatásom az eseményekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!