Sport

2009.05.09. 02:28

Ésszerűség a túlélésért

Dunaújváros - A csütörtöki Dunaferr-Szeged férfikézilabda meccs előtt tartott ankéton dr. Bene Gyula szakosztályelnök több bejelentést is tett. Többek között azt: a szezon végén távozik.

Gallai Péter

Teljesen megtelt a sportcsarnok VIP terme az összejövetelre, amelyen a férfi kézilabda-együttes vezetése, edzője és a játékosok képviselői vettek részt. Dr. Bene Gyula szakosztályelnök ismertette a közelmúlt történéseit, hogy elérkezvén a jelenhez, őszintén beszéljen anyagiakról, játékoskeretről.

- Minden évben megszokott már, hogy a legjobbjainkat elviszik, ennek ellenére rendre harmadikok lettünk, amit sokan semmire sem tartanak. Ám majd ha a tizedik helyért játszunk, vagy sport sem lesz ebben a városban, akkor majd értékelné ezt mindenki. Tudomásul kell venni, hogy irreális mértékűre nőttek az átigazolási összegek, és a fizetések is az egekben vannak. Ezzel mi nem tudunk és nem is akarunk versenyezni. Jelenleg az ISD Dunaferrnek nyolcvanmillió forintos tartozása van tavalyról és idénről, az érvényes szerződés ellenére 2009-ben egy forintot sem utaltak. Így vannak tartozásaink, de ezek kezelhetőek még. Ezért dolgozunk nagy erőkkel azon, hogy stabil legyen a hátterünk. Ezért roppant örömteli, hogy mindkét oldal támogatásával mellénk állt az önkormányzat, és sikerült új szponzorokat is szereznünk. A Hamburger Hungária Kft. például a napokban lett bronz fokozatú támogatónk - mondta az elnök, aki szerint ha minden összejön, száz-százhúsz millió forintból gazdálkodhatnak jövőre.

- A csökkenés miatt megszorítások kellenek, hiszen most a túlélésre kell játszani. Az már biztos, hogy Grebenár Gábor Spanyolországban folytatja, míg jelen állás szerint távozik Bajusz, Bagarics és Törő is. (Az új igazolásokról tegnap írtunk, a szerk.) Kitartást, türelmet és megértést kérek mindenkitől, de senki nem tud minket legyőzni, nagyon erősek vagyunk - tette hozzá Bene Gyula, aki váratlan bejelentést tett: szezon végén távozik elnöki posztjáról, de a háttérből továbbra is nagy erőkkel segíti majd a dunaújvárosi együttest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!