Rendőrségi

2013.03.14. 16:59

Második világháborús gránátot talált egy férfi Pilismaróton

Egy második világháborús gránátot talált csütörtökön egy pilismaróti férfi, aki a robbanótestet a település rendőrségének épülete elé vitte, és ezért egy időre le kellett zárni a környéket - közölte a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje az MTI-vel.

MTI

A Komárom-Esztergom megyei Pilismaróton egy helyi lakos vasgyűjtés közben talált egy 82 milliméteres szovjet aknavető gránátot és a pilismaróti rendőrség épülete elé vitte, majd a rendőrök kihívták a honvédség tűzszerészeit - mondta el Németh-Zsohár Ágnes.    A helyszínt egy időre ötven méteres sugarú körben lezárták.

Németh-Zsohár Ágnes közölte, a tűzszerészek megállapították, hogy a férfi egy törött gránáttestet talált, abban robbanóanyag maradvány van.    A robbanótestet elszállítják és megsemmisítik.    Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel azt közölte: a rendőrség még nem döntött arról, hogy indít-e eljárást a férfi ellen, vizsgálják a körülményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!