Rendőrségi

2012.02.22. 14:49

Robbantásal fenyegetőzött, elfogták

Debrecen - Elfogtak egy 21 éves férfit, aki a gyanú szerint február 9-én e-mailben azzal fenyegetőzött, hogy robbantást hajt végre a debreceni nagyállomáson; a két nappal későbbi hasonló, telefonos fenyegetés 16 éves hajdúhadházi gyanúsítottját órák alatt elfogták - közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel.

MTI

A február 9-ei, robbantással fenyegető e-mail a Hajdú-Bihari Napló szerkesztőségébe érkezett. A nagyállomást körülbelül 170 utasnak és 110 dolgozónak, a buszpályaudvart pedig mintegy 400 utasnak és 40 dolgozónak kellett az átvizsgálás idejére elhagynia. Az órákig szünetelő vasúti forgalom jelentős késéseket okozott a Budapest-Záhony vonalon, de a távolságibusz-közlekedésben is voltak késések.
   
Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte: a rendőrség csaknem kéthetes nyomozás után kedden Hajdúsámsonban fogta el a 21 éves helyi fenyegetőzőt. A gyanúsított a bűncselekményt beismerte, de tettére nem tudott magyarázatot adni. Az általa okozott kár több tízmillió forint. A férfi közérdekű üzem működésének megzavarása miatt akár tíz év szabadságvesztést is kaphat - tette hozzá a szóvivő.
   
Az utóbbi hónapokban több esetben fenyegetőztek a debreceni vasútállomás és bírósági épületek felrobbantásával, kedden hasonló jelzést kaptak a Debreceni Egyetemre vonatkozóan is; robbanóeszközt nem találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!