Rendőrségi

2011.05.11. 08:03

Tűz a királyszentistváni hulladékfeldolgozóban: több százmilliós a kár

Királyszentistván - Kigyulladt eddig ismeretlen ok miatt kedden este a Veszprém megyei Királyszentistvánon nemrég üzembe helyezett hulladékfeldolgozó, személyi sérülés eddig nem történt - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem.

MTI

Azt már Lauer János ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató mondta el az MTI-nek, hogy munka közben az egyik rakodógép is "tüzet fogott" és meghibásodott. Elégtek az épületszerkezetek is, személyi sérülés  nem történt - hangsúlyozta. Az igazgató kitért arra is, hogy a kommunális szemét égése közben nem szabadulnak fel olyan vegyi anyagok, mérgező gázok, amelyek a lakókörnyezetre veszélyt jelentenének. Megjegyezte: a viszonylag erős szél még segíti is a füstfelhő eloszlását, elfújását. Ettől függetlenül a az igazgatóság veszélyelhárító csoportja a helyszínen van, s folyamatosan méri műszerekkel a levegő szennyezettségét, a füst összetételét.

 

 

2011. május 11. 00:01: A feldolgozónak a mintegy háromezer négyzetméteres csarnoképülete, illetve az abban tárolt kommunális hulladék ég - mondta Lauer János ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató. Közlése szerint a lakókörnyezetre veszélyt jelentő mérgező anyag nincs a levegőben. Az ezredes ismertetése szerint a lángokat a veszprémi, balatonfűzfői, pétfürdői és siófoki tűzoltók igyekeznek megfékezni mintegy harmincan, több járműfecskendővel.

Képek és bővebb információk a Napló oldalán!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!