Hirdetés

2024.02.26. 09:23

Hogyan növelik a produktivitást az ergonomikus székek?

A produktivitás fenntartása, esetleges növelése minden cég számára elsődleges cél. A különböző béren kívüli juttatások és a munkavállalók igényeinek ismerete mind-mind ehhez járul hozzá. Ennek részeként természetesen az ideális munkakörnyezet megteremtése is fontos szempont kell, hogy legyen. Az ergonomikus iroda nem csak alapvető egészségügyi követelmény, hanem bizony a produktivitás javításának egyik remek eszköze is.

PR cikk

Egészséges munkavállalók

Azt mindannyian tudjuk, hogy az ülőmunka bizony sok káros egészségügyi hatással jár. A nem megfelelő támasztás hát- és derékproblémákat, a fejtámasz hiánya pedig nyakfájást okozhat. A kényelmes irodai székek stabil támaszt és megfelelő dőlésszöget biztosítanak, ezzel csökkentve az említett problémákat. Egy ergonomikus szék használata tehát jelentősen csökkenti az ülőmunkának köszönhető kényelmetlenségeket. 

A fotó forrása: endostock - stock.adobe.com

Magasabb motiváció

A munkavállalók motiválása összetett feladat, melynek része az ideális munkakörnyezet és a kényelmes munkavégzés megléte. Emiatt is kap nagy hangsúlyt az ergonomikus bútorok, minőségi irodai székek és asztalok beszerzése. Egy állítható magasságú asztallal az ülő és álló munka szabadon variálható, ezáltal a munkavégzés kényelmesebb és kiegyensúlyozottabb. Emellett, asztalodat ilyen módon tökéletesen állíthatod be székedhez, amely extra kényelmet jelent majd.

Munkaminőség javulása

Általános közérzetünk és munkánk minősége között egyértelmű összefüggés van. A minőségi irodai forgószékek ergonomikus kialakításuknak köszönhetően kiemelten kényelmes ülést és megfelelő tartást biztosítanak a hosszú órákon át tartó ülés során is. A kényelmes és nyugodt munkavégzés kevesebb megszakítást eredményez munkánk során, amely természetesen a hibalehetőséget is csökkenti. Az állítható magasságnak köszönhetően hátunkat és lábainkat is kényelmesebb szögben tartjuk majd, amely hamar javítani fogja teljes testtartásunkat is.

A fotó forrása: Andrey Popov - stock.adobe.com

Költségcsökkentés

Az ergonomikus irodai bútorok, ergonomikus székek és állítható magasságú asztalok hosszútávon költségcsökkentő hatással rendelkeznek. Hiszen az egészséges, biztonságos munkavégzés és a motivált munkavállalók megléte rengeteg extra költségtől kíméli meg a munkáltatókat. Emiatt is érdemes ülőmunka esetén ezen típusokat választanunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában