Hirdetés

2024.01.30. 12:07

Hogyan alakítsuk ki a terepet kertünkben?

Az igényes kert sokak számára elengedhetetlen. Ez érthető is, hiszen otthonunk részeként jól esik egy rendezett és megfelelően kialakított kertbe hazaérkezni és ott időt tölteni. Ebben a cikkben megtalálhatod, hogy hogyan és milyen eszközök segítségével tudod kialakítani a terepet kertedben.

PR cikk

Fotó: 2xSamara.com - stock.adobe.com

Az egyenletes terep kialakítása

Első lépésként a rendelkezésre álló terepet kell előkészítenünk és kialakítanunk. Ez nehezebb feladat abban az esteben, amennyiben nagyobb szintkülönbségek, esetleg kavicsos részek jellemzik kertünket. Az erős lapvibrátorok azonban pontosan ezen feladat ellátására használhatók. Különböző anyagú terep tömörítésében és kiegyenlítésében lesz a segítségünkre. Bátran használhatod tehát puha föld és homok, valamint kavicsos területek esetében is.

A tökéletes gyep megőrzése

Amennyiben sikerült a terepet megfelelően kialakítani, a másik nehézség a füves területek megvédése lesz. A professzionális gyephálókkal azonban ez sem lesz különösebb kihívás. Ezen gyeprácsok célja a gyep védelme és szilárdítása. Minderre szükség lehet azon helyeken, ahol akár gyermeked rendszeresen biciklizik, akár a kerten belüli séta útvonalakon. Emellett általánosságban is szükséged lehet erre a megoldásra, amennyiben nagy esőzések után gyeped beázott és ezáltal nehezebben áll ellen a különböző fizikai hatásoknak és károknak.

Rendszeres kerti munkák

A fentiek elvégzése természetesen nem jelenti azt, hogy további kert körüli teendőkre nem is lesz szükség. A rendszeres kerti munkák ugyanis elengedhetetlenek, legyen szó fűnyírásról, gyomtalanításról, bokrok metszéséről vagy permetezésről. Amennyiben tehát elkötelezted magad kerted rendben tartása felé, néhány alapvető gépet és eszközt be kell majd szerezned.

Fotó: Andrii  - stock.adobe.com

A fenti eszközök használatával sokáig élvezheted a gyönyörű kert látványát, akár teraszodról, akár egy sarokkanapé kényelméből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában